woensdag 5 december 2018

paskamer van de liefde

Soms krijg ik heldere inzichten omdat ik dan ineens begrijp wat er aan de hand is, ik denk me  soms suf om uit te leggen hoe dingen in elkaar zitten totdat ik ineens een soort van ingeving krijg en daarmee kan uitleggen wat ik bedoel.. maar ook om iemand te laten begrijpen hoe iets werkt.

Soms praat ik over de liefde met mensen, er zijn altijd mensen die niet kunnen begrijpen waarom je soms zo snel uit een relatie stapt, of waarom je soms zomaar stopt met iemand iets op te bouwen.

Ik probeer dan uit te leggen hoe dat kan  maar dat komt niet over totdat ik ineens bedacht, als je het vergelijkt met een kledingwinkel, je gaat er naar binnen en past diverse kledingstukken, totdat je de ideale kledingstuk heb gevonden. Dat duurt soms uren.. soms loop je langs diverse winkels en pas je van alles maar vind je niet wat jou echt past of waar je je echt lekker in voelt.

Soms koop je uit pure wanhoop iets voor de hep, dat draag je zelden, ligt meestal in de kast en soms gaat het zelfs ongedragen met de prijskaartje er nog aan weg naar de kringloop, waar het een tweede kans krijgt..

Soms heb je een kleding stuk wat je zo graag draagt dat het verslijt en weg moet omdat het  op is, maar dan ga je altijd op zoek naar iets wat er op lijkt of wat hetzelfde is..

Soms moet je een kledingstuk verplicht dragen... of je wilt of niet, en ach omdat je er aan gewend raakt . je er dingen aan veranderd of aan jezelf , gaat het passen, zit het misschien niet altijd even lekker maar het past en het zit goed.. en je voelt je er goed in dus waarom zou je het weg doen.. waarom zou je het ruilen.. je hebt het bonnetje toch al niet meer maar het voelt vertrouwd...dus ach je draagt het en omdat het met je mee rekt en groeit blijf je het maar dragen.

Als ik dit dan zo bedenk en eens grondig over nadenk,. het op mijn eigen liefdesleven leg, dan denk ik dat het voor mij zeker van toepassing is.. ik heb nog niet het juiste kledingstuk gevonden wat mij echt goed past... en ach al die kledingstukken die ik naar de kringloop heb gebracht voor een second life... of love.. heb ik soms weer eens opgezocht en even weer gepast om het toch maar weer terug te hangen en soms alleen maar om het even te zien om te weten dat het toch niet mijn smaak was waar ik me goed in voelde..

kortom de paskamer van de liefde is en blijft een mooie maar moeilijk te begrijpen winkel.. 
ik denk dat ik voorlopig maar heel veel blijf passen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten