maandag 17 december 2018

Brigitte kaandorp EH

Aangezien ik een grote fan ben van Brigitte Kaandorp, ik dit jaar weinig theater voorstelling ga zien, wegens onvoorziene omstandigheden, had ik mezelf als kado deze voorstelling gedaan in het theater bij mij in het dorp.

Gelukkig was ik ruim op tijd om nog net het laatste parkeerplekje in de parkeergarage te bemachtigen, dus ik was er klaar voor.

Het ging razend snel, ik kon zo de zaal in en ging dan ook heerlijk zitten, achteraf bleek ik op de verkeerde rij te zitten, wel op de goede stoel maar de plek was niet helemaal zoals hij moest zijn, maar ach dat went ook wel, ik zat naast aardige mensen die me vertelden dat ze hier zouden zijn met vrienden maar die kwamen niet omdat ze ziek waren, dus ik kon rustig blijven zitten.. ik vond het helemaal goed, ik zat nu op rij 16 in plaats van rij 18.. dus wat dichter bij het toneel. 

De voorstelling begon prachtig, heel simpel, Brigitte in het rood, een piano met pianist, en geen decor.. ze vertelde daar een mooi verhaal over dat ze geen decor had omdat haar decor in de fik was gevlogen, ze had een decor besteld bij alie expess maar dat was bij de vorige voorstelling in de fik gevlogen.. 

Het zal verzonnen zijn maar het was geniaal bedacht om zo de lege doos te introduceren waarin ze speelde. En wat is ze een klasse vrouw, ze weet gewoon, zonder wat dan ook, het publiek, zonder pauze, twee uur lang te vermaken met verhalen over haar kinderen, over haar ouders die toch nu ook wel ouder beginnen te worden , met prachtige liedjes, en vooral haar verhalen over het bezoek met haar ouders en haar zus aan het tuincentrum maar nog meer spectaculair was haar verhaal van haar bezoek met haar man aan het staatsbanket met de koning en koningin.. ..

Hilarisch, ik lach meestal niet zo heel veel en hard maar gisteravond behoorlijk. 

Het alleen zijn in het theater heeft ook zo zijn voordeel, je kan zodra het afgelopen is naar huis, je hoeft niet verplicht nog een drankje drinken of vragen of die ander ook naar huis wil. je kan gaan om zo de voorstelling mee te nemen naar huis, en in je hoofd nog eens rustig te beleven.

Het was haar tweede echte voorstelling na de premiere, en ik raad hem aan om te gaan kijken, ze is een vakvrouw die zelfs met alleen een piano, pianist. een kist een soort lange sliert een prachtige voorstelling weet neer te zetten.. en zeker zit er ook een mooi moment in als ze praat over de jaarlijkse bbq met de buren waar dit jaar 1 jongen van 21 niet meer bij was en nooit meer zou komen omdat hij uit het leven was gestapt. het lied wat ze zingt zo mooi en prachtig diep ontroerend....

Aan het einde had ze nog een verzoek gekregen, er was een jongen die zijn vriend ten huwelijk wilde vragen op het toneel, en dat gebeurde dus ook, mooi en intiem dit.. vond ik gepast zeker toen er werd afgesloten met het prachtige nummer
vuurwerk en violen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten