zaterdag 8 december 2018

Berlijngangers

In de herfstvakantie gingen twee sportmaatjes naar mijn stad.. Berlijn, met Kitty ging ik naar Lissabon. Het mooie was dat we dus eigenlijk elkaar stad gingen bezoeken. Ik kreeg een legio tips mee van ze met allerlei dingen die ik moest gaan zien in Lissabon. wij hebben dat lijstje ook keurig afgewerkt zoals het hoort.

Voor de Berlijngangers had ik eerst heel veel linkjes gestuurd waardoor ze de leuke dingen in Berlijn konden gaan bekijken, het is natuurlijk wel zo dat ik er vaker kom dat deze highlights moeten worden gezien, maar toch dat kan in 1 dag en daarna heb je de leuke dingen te doen en te bekijken.. dus tja. hoe laat je mensen die mijn stad niet kennen, op een andere manier de stad bezoeken en bekijken.. juist geef ze een foto speurtocht met bekende en minder bekende dingen in de stad.. 

Het mooie was dat ze helemaal enthousiast waren hierover, ze hadden er zin in, ze gingen er voor.. en dus beloofde ik heb dat als ze alles hadden gevonden, ze moesten overal een foto van maken waar ze zelf ook op stonden, dan kregen ze van mij een etentje. Ze wilden graag een keer racletten, dus dat was te regelen.

De afspraak was snel geregeld en het was geweldig om via de messenger, ja we delen nog niet elkaars app-nummer, elkaar de dingen te laten zien wat we bezochten en wat we zagen, zo waren we samen een beetje op vakantie in verschillende steden maar ook waar we konden genieten van de stad waar we graag komen.

Helaas hadden ze niet alles gevonden, sommige dingen waren ook erg moeilijk, dus ik had besloten om dan toch maar met elkaar te gaan eten. Ik zou zorgen voor het voor en hoofdgerecht en zij zouden zorgen voor het nagerecht.

Een juiste datum vinden was nog even een dingetje.. we moesten echt zoeken maar het is gelukt gelukkig zo waren we dan vrijdagavond bij elkaar om samen te eten, in kerstsferen en onder de kerstboom.

Het voorgerecht bestond uit een championen ragout met een beetje rucola sla.. daarna natuurlijk de raclette kaas met aardappels, augurken en zilveruitjes.. salade, brood met kruidenboter.. erg lekker allemaal, al zeg ik het zelf.  maar in goed gezelschap is het eten al heel snel goed en lekker, laten we daar geen misverstanden over laten bestaan.

Het nagerecht was een cheescake met pepernoten heerlijk gemaakt door de andere partij.

Het leuk is dat je elkaar kent van de sportschool en dat het dan toch even aftasten is of het wel goed gaat als je een hele avond bij elkaar bent, maar ik had kunnen weten dat dat goed ging, tenslotte, zijn we ook collega's, daarnaast houden we van reizen, zien we graag dingen, sporten we samen dus er is al een genoeg om over te praten en van te genieten met elkaar. 

het was een top avond

Geen opmerkingen:

Een reactie posten