donderdag 20 december 2018

Addams family

Als vriend Bart op zondagavond je een bericht stuurt dat je nu moet kijken naar je whatts app. weet je twee dingen 1 het is belangrijk en 2 het is iets leuks.

Dit keer bleek dat ook weer zo te zijn, Bart had een wedstrijd gewonnen en kon gisteravond met twee vrij kaartjes naar de musical van The Addams Family.. dus hij vroeg of ik mee wilde.

Dag of avond uit met Bart staat altijd gerant voor gezelligheid,. dus ik zei graag ja, dat ik daardoor mijn voornemen om te gaan kijken bij de lessenmarathon in het water viel is even jammer.. maar soms breekt nood wet.

We zijn keurig op tijd vertrokken, ik stond al om 18.00 voor zijn deur, we vertrokken geheel in stijl. Vol verwachting klopt ons hart en we waren erg benieuwd wat we konden verwachten. De verstandige keus om via de A4 te gaan bleek een slimme, we reden zo naar Den Haag, geen file onderweg. Daarna was het even zoeken in Den Haag, inmiddels is Bart ook op de hoogte van mijn rijstijl en ongehoorzaamheid aan de tom tom.. ik heb namelijk tot twee keer toe een verkeerde keus gemaakt en we zijn gezellig verdwaald door Den Haag. Gelukkig waren we mooi op tijd bij het  theater.  De rit in de parkeergarage was heerlijk, ik geniet er altijd van de op en af ritten, heerlijk genieten..  dat stijgen en dalen.. We hadden gelukkig heel snel een plek op de tweede verdieping ideaal.

Het theater in, natuurlijk een foto gemaakt van de cast die daar als een soort van pop up personen stonden.  samen aan de thee, cola en het erg overschatte heerlijkheid de Muffin. Tot op de dag van vandaag begrijp ik niet wat er nu zo lekker aan is.. het is een hoop deeg wat ongemakkelijk eet, maar het vult wel en als er niets beters is dan is het wel een smakelijke hap.

De voorstelling werd aangekondigd.. trost als we zijn , liepen we natuurlijk met onze gratis kaartjes naar onze plek op rij 14, de voorstelling begon, en zoals Annie al in de musical Foxtrot schreef..

De tekst is altijd moeilijk te verstaan, men hoort als publiek alleen maar reldeldel.. en dat klopt ook.. dat hoorde we. De spelers waren in het begin slecht te verstaan, daarnaast stonden vele spelers in het donker.. Het decor was echter indrukwekkend met de effecten met de belichting wat men er mee kon en deed. Prachtig. daarvoor zou je  naar de show moeten, puur voor het decor.. Het begin was ook mooi op de manier waarop men duidelijk maakte dat men niet met hun telefoon moest bellen etc.. prachtig.

Over de voorstelling kan ik kort zijn.. het was een mooi decor. de spelers, eigenlijk best een supercast. doen aandoenlijk hun best. het verhaaltje is flinterdun.. de belichting is slecht. er zijn regiekeuzes gemaakt die ik niet begreep en begrijp.. Maar zoals we steeds zeiden tegen elkaar. het zijn gratis kaartjes dus je mag niet zeuren..
Dat doen we dus ook niet. maar om nou 50 euro of meer te betalen voor deze voorstelling is echt zonde van je geld.. probeer via marktplaats goedkope kaartjes te krijgen.

Vind het al een vaag teken als er heel veel lege stoelen zijn maar ook als men gratis kaartjes weg gaat geven.. dan slaat het dus niet echt aan.

De terugreis was natuurlijk gewoon bere gezellig, we kregen onderweg best wel diepe gesprekken over het leven en dood etc. mooi is dat wel als je zo met elkaar kan praten..

Het was een heerlijke avond met goed gezelschap.

Daarna toch nog even bij de lessenmarathon langs, even de sfeer proeven, even de betrokken collega's zien, even genieten, de leerlingen zien die helemaal blij waren mij te zien, kortom het was leuk om er even te zijn. kreeg nog een leuk cadeautje van een leerling.. een hartje in een houtje gemaakt. Terwijl ik weg ging kwamen ze er in de keuken achter dat ze geen blikopener hadden om de blikken met worstjes te openen. dus  die ben ik nog even snel gaan halen en af gaan geven daar zodat ze blikken open konden.

Het was een lange dag en het was laat voordat ik tevreden in mijn bedje ben gekropen.. wat heb ik toch een stel kostbare mensen om mij heen zowel op mijn werk als privé en als bij thuiskomst dan blijkt dat de kerst cd van Ella in de bus ligt.. dan kan de kerst komen..
nog 1 dagje en dan is het vakantie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten