zondag 23 december 2018

kerstwens ( graag heel veel delen)


In de hoop dat heel veel mensen deze blog gaan delen, maar ook dat me wie ze hem delen, deze ook weer gaan delen.... zodat.. en dat is mijn grootste wens.... maar eerst het verhaal...


Elk jaar vraag ik aan mijn leerlingen op school of ze op kerstavond een kaarsje willen aansteken en deze in de vensterbank willen zetten. het mag ook een ledkaarsje zijn, dat is prima, maar een kaarsje voor het raam. dat licht geeft.


Daarbij vraag ik ze of ze dat willen doen voor alle mensen die dit jaar het wat zwaarder hebben met de kerst, dat kan zijn omdat ze afgelopen jaar iemand hebben verloren die niet meer is, maar het kan ook zijn dat er nu al mensen zijn die weten dat dit hun laatste kerst is omdat ze zo ziek zijn dat ze volgend jaar kerst waarschijnlijk niet halen.

Om dit kaarsje aan te steken, voor alle mensen die eenzaam zijn, die alleen zijn met kerst, maar ook voor alle mensen die onderweg zijn naar een ander land, omdat ze moeten vluchten, ik vertel dan soms een stukje van verhalen van de leerlingen van de ISK, die zijn gevlucht, dat ze hebben gezien hoe dierbaren  ineen grote ton werden gezet, met benzine overgoten en dat ze in brand werden gestoken.. of de verhalen die we allemaal kennen, dat mensen op een klein bootje onderweg zijn naar een veilig land en geen eten en drinken hebben, zelfs hun geld is weg.. en dat ze bang zijn of ze het halen.. de velen die het niet halen zijn ontelbaar..

Ik vertel dit om ze te laten weten dat er mensen zijn die nog steeds moeten vluchten omdat ze niet veilig zijn in het land waar ze wonen.

Ik vraag ze altijd om dit jaar en hopelijk elk jaar weer om een kaarsje aan te steken voor de bovengenoemde mensen niet alleen dit jaar maar ook de volgende jaren in de hoop dat ooit heel Nederland om 19.00 een kaarsje voor het raam heeft staan op kerstavond om te laten weten aan iedereen die het moeilijk heeft, eenzaam is etc dat er een lichtpuntje is voor een ieder.....

Het zou zo mooi zijn als dit dit jaar gaat lukken, en dat al deze foto's van dat kaarsje dat er staat, ineens om 19.00 op facebook verschijnen, zodat ook ineens facebook vol staat met kaarsjes en dat daardoor ineens overal licht is.. 

wat zou dat een mooie gedachte zijn voor een intens mooie kerst voor iedereen..

ik hoop dat mijn wens dit jaar uitkomt.. en dat velen hieraan mee willen werken.. niet alleen dit jaar maar nog vele jaren...

thnx voor het delen en het branden van dat ene kleine kaarsje en de foto die je deelt op facebook van dat ene kaarsje.


Dit idee is ooit ontstaan door het onderstaande nummer van Corrie Konings.. het is een draak van een nummer maar de gedachte is zo mooi en intens..

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten