woensdag 26 december 2018

De Bazaar

Traditiegetrouw ga ik met vriendin Heleen altijd op de tweede kerstdag naar de Bazaar in Beverwijk. Haar man moet werken, ik heb toch niets te doen, okey de kerstboom afbreken, maar daarna niets meer dus is het heerlijk om een dagje uit te gaan. 

We hadden rond 12.00 afgesproken, ik had niets nodig, Heleen ook niet, maar ik wil altijd wat geurtjes halen, en had bedacht, dat ik eens moest gaan kijken naar witte snoeren met kerstverlichting voor in mijn boom, dit omdat ik dat mooier vind dan het zwarte wat er inhangt, misschien wil ik ook wel minder wit licht maar meer dat wat minder fel licht. Dus daar moet ik even naar opzoek, lukt het niet dan moet ik nog even kijken bij de bosrand of ze ze daar nog hebben.  ook moet ik nog een klein kerststalletje kreeg van mijn moeder gisteren een stel kerststal figuurtjes van heel vroeger in plastic, wel mooi wit.. dus wil ik kijken of ik een mini kerststal kan vinden waar ik ze dan in kan plakken. de stal moet natuurlijk zilver worden gespoten.. 


De rit naar Beverwijk ging zoals altijd , chaotisch, we hadden zoveel te bepraten dat we dus twee afslagen misten.. gevolg dat we grote maar bijzondere omwegen hebben gemaakt.

In Beverwijk op de Bazaar kan ik eigenlijk altijd wel slagen ,dit keer gingen de geurtjes wat te goed, ik ben thuis gekomen met 3 flesjes.. maar ook met een set. waarbij zowel een aftershave, een klein flesje voor op reis en een douche gel zit............ dus dat zit wel goed ik kan het komende jaar weer behoorlijk geurend door het leven.

Daarnaast was er een kraam daar kreeg je een tas en mocht je deze volstoppen voor 2 euro.. ik heb daar ingeladen, mede omdat er veel dingen lagen voor de kerst wat leerlingen kunnen maken, heb er denk ik 100 van meegenomen, ze kunnen dan een kerstboom maken met daarop stickers plakken.. zodat ze lekker bezig zijn.

Daarna nog lekker lopen dwalen over de tweede hands markt, waar een mevrouw stond die winkels maakt van oude letterbakken, ze verzint van alles om die dingen te maken, zoekt van alles op, zowel op straat als op beurzen etc. Ze vertelde haar levensverhaal dat ze in het concentratiekamp had gezeten, en later nog op Borneo. Ze heeft daarnaast veel jonge jongens opgevangen die getraumatiseerd waren door de oorlog.. Een erg intrigerende vrouw met een verhaal. terwijl als je haar ziet zou je dit niet bedenken.. Het was wel lastig om weg te komen ze wilde nog zoveel vertellen.

Rond half 5 zijn we terug naar Alphen gegaan, dit keer waren we erg bij de tijd en hebben we geen bord gemist en ging de rit goed. Heleen is al vast vooruit gegaan naar Lisette ik moest nog wat dingen uit de koelkast halen, om mee te nemen, Wilde ook even de ingekochte spullen een plek geven.. Daarna ben ik ook naar Lisette gegaan en het was toch gaaf, we hebben zitten te wokken, ondertussen veel grapjes en geintjes met elkaar en het was erg genieten samen.

Het was een heerlijke afsluiting van de kerst.. het was goed.. deze tweede kerstdag

Geen opmerkingen:

Een reactie posten