zondag 1 januari 2017

onverwachts uitje



 30 december 2016 zal de boeken in gaan als een dag die zomaar op mijn pad kwam, geen plannen, een vriendin die zegt kom we gaan naar Utrecht en we gaan.... Heerlijk om te zijn. Eerst wat shoppen daarna besloten we maar naar het Centraal museum te gaan. Terwijl we er heen liepen zag ik geweldige dingen onderweg zoals de zwerver met kerstmuts.. ik dacht meteen ach de kerstman zijn glans is ook verloren inmiddels. Een man die zijn autoband aan het oppompen is met een fietspomp, een prachtig uithang bord met allemaal oude camera's geweldig. Wat een leuke route om te lopen,. Zeker omdat je ontdekt dat Utrecht hele mooie dingen heeft die je normaal gesproken niet ziet. 

kortom ik had de dag al van mijn leven voordat ik in het museum was. 
De expositie in het Museum is bijzonder, zeker als je de afdeling 4 t/m 6 in gaat die vond ik erg bijzonder, ook een mooie manier van tentoonstellen. Daarnaast was de expo in zaal 2 niet echt bijzonder, heel donkere kunst met ook een hele zware muziek er achter. je kwam er vrolijk binnen via een rode zaal, om er helemaal depri uit te komen.. maar toch leuk om gezien te hebben

Natuurlijk ook de replica van de zolder van Dirk Bruna bekeken, wat erg grappig was, je ziet er heel veel wat je eigenlijk niet verwacht dat maakt het ook zo leuk. Tevens even langs een vage tentoonstelling gelopen over geld, maar dat trok niet zo onze aandacht.

Toch breng je in dit museum, zeker als je het trappenhuis met de wenteltrap neemt, waar een prachtige stellage hangt van vilt met metaal, zon 3 uur zoet. Dan ben je nog niet eens in de winkel geweest moet je nagaan....

Het is een aanrader. Op het station nog even na gepraat met Susan die daarna vertrok naar haar woonplaats en terwijl ik nog wat op het station sta te dwalen hoor ik ineens mijn naam Staat mijn schoonzus met mijn nichtje daar. zo gaaf.. even met ze bijgekletst, ze moesten de trein naar Groningen hebben dus dat ging prima.. 

Het was een bijzondere dag. 
Thuis meteen maar de voorbereidingen getroffen voor zaterdag, de olie in de pan, de bakken klaar gezet, stoofpeertjes gemaakt, dat doe ik altijd een dag van te voren zodat het goed in kan trekken. Kortom het was een mooie dag zon dagje onverwachts.


 





Geen opmerkingen:

Een reactie posten