dinsdag 10 januari 2017

isk ouderavond

Vandaag een behoorlijk gevuld dagje, het begon met dat ik het eerste uur vrij was. daarna 7 uur les met een stem die nog steeds klinkt alsof ik tonnen wiskey heb leeg gedronken en kilo's zware javaanse jongens heb weg gerookt. Gaande weg de dag werd de stem er niet beter op maar de leerlingen zijn lief, ze zijn stiller en doen goed mee, eigenlijk doen ze dat altijd maar vandaag hoefde ik niet vaak om stilte te vragen etc, het ging gewoon goed.

Nadat ik mijn lessen had gegeven had ik nog een afspraak staan met mijn leidinggevende een gesprek over van alles en nog wat. Het gesprek nam ineens een hele andere wending, we gingen praten over ons overleden vaders.. heel mooi, hoe we beiden het afscheid hadden ervaren en noem maar op.
Daarnaast hadden we nog wat losse eindjes vast te maken wat ook prima gelukt is.

Om 18.00 was ik thuis, heb me op mijn soep en mijn warme prak gestort en meteen volop  terug in de auto, om op school de ouderavond bij te wonen. Ik vind altijd dat je er moet zijn, dat ouders je zien en weten wie je bent. Mijn waan gedachte was dat het om 7 uur begon en dat ik om half 7 op school moest zijn, maar achteraf begon het pas om half 8, dus ik had me voor niets vreselijk gehaast.

Toch is het altijd heerlijk om even te praten met ouders, je even te laten zien en even gewoon soms lief te lachen. Daarnaast sta ik altijd in het begin naast een collega de mensen op te wachten en dat is geweldig leuk, we praten dan eindelijk bij en hebben vreselijk veel lol samen.

De ouderavond bestond uit een gedeelte waarin de mentoren uitleg gaven over hoe de school werkt, over het schoolsysteem in Nederland etc, daarna de mogelijkheden voor de leerlingen ook met betrekking tot de leeftijd en wat ze zoal kunnen.

Daarnaast is er een gedeelte waarin de ouders met docenten kunnen praten, dit is altijd een heel georganiseer.. maar wel erg leuk,  dit keer heb ik niet de hele avond vol gemaakt, omdat ik toch merkte dat mijn stem een stuk minder werd dus  maar wat vroeger naar huis dan andere keren.
maar het was wel weer een mooie avond.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten