donderdag 12 januari 2017

Dagje Amsterdam...Marilyn, Rembrandt, Matha Hari....

Dinsdag na de kerst met Marlous naar Amsterdam geweest, we hadden deze afspraak al heel lang staan en eindelijk gingen we. Marlous wilde graag naar het Rembrandthuis ik wilde graag naar de tentoonstelling over Marilyn Monroe.. dus zo gezegd zo gedaan.
Keurig, om 12 uur, ondanks de vele vertragingen etc, was ik aanwezig op Centraal Station van Amsterdam. Marlous kwam ook lekker snel dus we zijn samen Amsterdam in gelopen. We besloten om eerst maar De Nieuwe Kerk te bezoeken om zo de tentoonstelling te zien over het leven van Marilyn Monroe. We zijn verschillende dingen te weten gekomen zoals bijvoorbeeld dat ze al op jonge leeftijd haar neus en haar kin heeft laten doen. Maar ook over haar leven was er veel te zien. Bijzonder vond ik het om haar films te zien maar meteen te ontdekken dat ze eigenlijk helemaal geen goede actrice was, ze moest het hebben van haar looks denk ik.

Nadat we deze tentoonstelling hadden bezocht zijn we eerst ff de Bijenkorf ingelopen voor een bakkie en wilden lekker op het buitenterras zitten. Wat een prachtige plek is alleen er is weinig uitzicht. Wel heb ik daar de foto, niet eens gepland, van mijn leven gemaakt. Ik zag namelijk twee duiven zitten en dacht dat is een mooi plaatje, terwijl ik inzoom en afdruk, blijken deze duiven ineens in de paringsstand te zitten.. Kortom pornoduiven..  maar goed het zijn wel uniek beelden dit zie je ook niet elke dag

Natuurlijk moesten we ook even de nieuwe Primarkt in.. mijn hemel wat een winkel en wat zijn er veel dingen.. en tevens.. wat een drukte.. we waren er heel snel weer uit dat wel.

Doorlopen naar het Rembrandtshuis, waar we lekker hebben gelopen en genoten. Bijzonder om dit huis te zien en in te lopen en ook om de werken te zien die er hingen. Zon groots schilder die in zon klein huisje woonde. toch wel bijzonder. 

Natuurlijk moest er ook nog gegeten worden dus zijn we maar gaan eten bij Mata Hari in Amsterdam, wat een heerlijk en goed restaurant is dit. Kan hem aanraden. 

Trouwens ik kan je alle drie dingen aanraden het is geweldig zon dag met deze hoogtepunten.


 

 


 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten