woensdag 25 januari 2017

De hort op... De G&W komt naar Amsterdam

Eindelijk was het dan zover.... Al een paar keer een afspraak gehad, maar er kwam van alles tussen, variƫrend van een griep tot ineens op school moeten blijven omdat er belangrijke dingen aan de hand waren, kortom het werd op de lange baan geschoven.

Al jaren verzorg en organiseer ik Wensen en Grenzen bij ons op de locatie, een 2 daagse voorlichting over van alles en nog wat. Ik heb het met ze over loverboys, sexuele rolpatronen, drank, en noem maar op, van alles komt aan de orde, ook transgender en homoskeualiteit. Dingen die er toe doen.

Een aantal collega's van mij volgden een opleiding tot mediacoach en hadden hierover verteld op hun opleiding. Meteen was er een docent van een school in Amsterdam die graag hier meer van wilde weten. Het klonk hem heel goed in de oren en hij was er helemaal gek van. Dus ik kreeg het verzoek of ik ons materiaal met hem wilde delen. Dat is natuurlijk geen probleem, maar eerst wilde ik overleggen met mijn maatje waarmee ik dit op gestart heb van de GGD,Elizabeth Hamelink. Die vond het goed, mits en daar ging ik al vanuit, dat zowel haar naam en de ggd en mijn naam en de school werd vermeld. Dat was geen probleem voor  de school in Amsterdam

Woensdagmiddag ging ik op weg naar Amsterdam om dan eindelijk het projekt te promoten en uitleg te geven. Het is gek het begint dan meteen bij mij te kriebelen, ik wil eigenlijk meer, ik wil eigenlijk dit altijd doe... lijkt me geweldig me dit project de hort op te gaan, en op scholen voorlichting te geven... maar ja ik kan nog niet zonder mijn leerlingen en mijn schooltje.

De rit er naar toe was al heerlijk, al bedacht ik me wel, gelukkig hoef ik niet elke dag deze route af te leggen. De school waar ik kwam, was een heerlijke school nee echte praktijk vmbo school, de leerlingen vond ik prachtig maar ook de sfeer die er was en hing in deze school. Daarnaast vond ik de omgang die men met leerlingen heeft prachtig en gezellig.

Hier kwam ik ook nog een oud collega tegen die bij ons heeft gewerkt, erg leuk om even met haar te praten. Het gesprek vond plaats met 3 mensen over wensen en grenzen. Ik heb verteld over hoe ik de lessen inkleed. daarnaast heb ik ook verteld over hoe het project tot stand is gekomen.

Tevens vertelde ik dat we bij ons op school, ook en oud gebouw, wat ik prachtig vind, maar ja wij gaan nieuwbouw krijgen, de eerste en tweede klas drama krijgen. Dit vonden ze heel bijzonder maar zouden willen dat ze dat bij hun op school ook konden krijgen.

Men was razend enthousiast over de lessen die er staan en die we geven. Ik kreeg meteen het verzoek of ze een keer bij ons op school mochten komen kijken over wensen en grenzen. Dit vind ik erg leuk en spannend, inmiddels heb ik via de unitleiders begrepen dat ze dit goed vinden. Wat ik erg leuk vind.

Kortom na een uurtje te hebben gepraat ben ik weer huiswaarts gekeerd met een prachtig gevoel van yes  we hebben iets goeds in handen.  Het voelde als een sollicitatie gesprek, al ben ik zo blij met mijn schooltje, ik denk dat als ik had gesolliciteerd hier, als er een functie zou zijn geweest ik dolblij was geweest als ik het had gekregen wat een toffe school.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten