woensdag 4 januari 2017

tja ouderdom komt met gebreken

Aangezien ik al een tijdje last had van een soort van schaafwondpijn rond mijn scheenbeen, ben ik maar eens naar mijn huisarts gegaan. Deze constateerde dat het een scheenbeenvliesirritatie is die heel lang kan doorduren... Als de pijn echter erger werd moest ik naar de fysio.

Inmiddels ben ik al zover, dat ik weet als je te lang wacht, dan duurt het herstel veel langer, zeker met de ervaringen die ik heb met de fysio praktijk waar ik altijd heen ga. Ik kom er met een klacht, ze behandelen en vaak is het binnen 3 tot 4 weken over. Dus ik dacht gaan.

Gisteren, ondanks de nodige griepverschijnselen, toch maar naar de fysio, er werd een uitgebreid onderzoek gedaan en de conclusie was, het was geen scheenbeenvliesirritatie maar een geblokkeerde meniscus.. dat komt voor bij prof voetballers.. dus de vraag kwam natuurlijk of ik aan voetbal deed, nou als er 1 ding in mijn leven is wat ik zeker nooit ga doen en niet doe is dat wel voetbal.. kortom... nee dus.. Het kan op allerlei manieren ontstaan, en waarschijnlijk is het bij mij ontstaan door touwtje springen, en met hardlopen, bij de wending iets verkeerds heb gedaan.... dat zou kunnen,
Gelukkig bleek dat in 9 van de 10 dit probleem zo verholpen is, dus ik was inderdaad erg slim en op tijd bij de fysio waar ik meteen donderdag terecht kon voor de eerste echte behandeling

Keurig om elf uur heb ik me gemeld,, en terwijl ik zit te wachten kreeg ik toch een blik in de toekomst. een hele groep oude van dagen, van boven de 70 deden daar hun oefeningen ze genoten zichtbaar. Na afloop gingen ze allemaal braaf aan de koffie en thee, en toen kwamen de verhalen.. ik heb een metalen heup, ik een andere knie.. ik heb een filmpje van mijn operatie aan mijn knie.. alsof je dat wilt zien.. en zeker omdat ik denk een filmpje van een bevalling wil ik al niet zien.. laat staan een filmpje over een operatie aan een oud been.  Ik gruwelde wat af..
Zo waren er heel wat mankementen die langs kwamen.. zodat ik dacht dit is mijn toekomst zeker, nou ik dacht het niet..

Dus ik zei meteen bij de fysio toen ik binnenkwam dat ik dat niet meer ging doen dat tijdstip, omdat ik geen zin heb in dit soort kwaaltjesgezang... hij moest vreselijk lachen en meteen was de stemming gezet.

Nadat hij een half uur, en wie krijgt dat nou voor elkaar een jonge gast die aan je knie zit voor een half uur, moest ik wat oefeningen doen.. Daarna moest ik meteen door naar de sportschool om mijn meniscus die toch weer wat losser was, en op de goede plek was gelegd, meteen weer te leren dat hij daar moest blijven zitten.. dus ik mocht 45 minuten cardio doen. Erg leuk zeker toen een oud leerling er ook was waar ik altijd dikke lol mee heb als ik er ben.. dus ik heb wederom genoten vandaag in de sportschool, al denk ik achteraf misschien niet zo verstandig geweest om te gaan sporten met die griep in mijn lijf.. maar aan de andere kant je zweet er wel van alles uit toch?

kortom volgende week weer het zelfde rondje... eerst fysio en dan weer cardio.. en hopen dat het dan over gaat..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten