dinsdag 17 januari 2017

Camera acteren ( beozek Sven de Beer)

 Vandaag had ik hoog bezoek op mijn schooltje. Een oud leerling die behoorlijk aan de weg aan het timmeren is als filmacteur kwam langs. Ik had natuurlijk al veel eerder een keer met hem afgesproken maar nu kwam hij dan om een lesje te geven over camera acteren.. Tevens kwam hij om wat te vertellen over zijn werk , hoe hij beland is in deze wereld. Hij deed het zoals ik verwacht had erg goed, hij vertelde precies wat de leerlingen aankonden. 

De opdracht was voor de leerlingen om een scene te zoeken uit een film en deze dan na te spelen en te filmen, zodat Sven ze tips kon geven en ze aanwijzingen kon geven zodat ze het nog beter konden doen. 
Het was prachtig om te zien hoe de leerlingen op Sven reageren, de meiden waren van slag, het is ook een knappe verschijning in duren kleren en heel open en toegankelijk.. dus de hormonen gierden nogal door de klas Mijn enige jongen inde muziektheaterklas, keek het aan en was erg verbaasd dat meiden zo vreemd deden en zich zo gek gedroegen. 

Ik ken en herkende het wel van andere keren met een gastdocent.

De scenes die de leerlingen speelden varieerden van een scene uit Moordvrouwen, het moderne sprookje van Assepoester tot de pindakaasreclame va over Pietertje

Bij elke stukje kon Sven precies benoemen wat er anders had gekund op het spel nivo, ik heb met name me gebogen over de manier waarop de camera is gebruikt

Het waren twee heerlijke uren met een oud leerling waar ik supertrots op ben die het zo ver brengt...
Een mooier kado kan je niet krijgen als docent als een oud leerling langskomt en dit wil doen.

Sven in gesprek met een leerling die ook graag actrice wil worden

Sven kijkt naar een scene die gespeeld is om aanwijzingen te geven

Geen opmerkingen:

Een reactie posten