donderdag 24 december 2015

Santa Run


Zaterdag 19 december, was het dan zover, we gingen heerlijk lopen voor de isk.
De titel voor de loop "Bevrijd door muziek" had ik voorgedragen, omdat we graag willen dat onze kinderen met hun traumatische ervaringen dit leren een plek te geven. We hebben een jongen gevonden van 23 jaar die dit kan. Hij gaat met de leerlingen van de isk aan de slag, de leerlingen die willen dan, om ze door middel van muziek, ze hun trauma een plek te leren geven.

Dus om half 1 stonden Els en ik al klaar bij het gemeentehuis, om met de leerlingen van de ISK, die mee wilden lopen, incluis neefjes en familie, de 4 kilometer lange tocht te gaan lopen. Ik had me al bedacht dat op een gemiddeld dagje door een stad dwalen ik meer loop dus het zou niet echt zwaar zijn, echter was er 1 ding wat minder, namelijk dat we in een roodkerstmannenpak moesten lopen, het was namelijk de santa run.. en het bleek een santa walk te zijn. 

Natuurlijk was het gaaf met de kids die in grote getale waren gekomen, die genoten van het geheel, wel kwam regelmatig de vraag wanneer nu het geld kwam, ze begrepen het nog niet helemaal dus dat was wel bijzonder. Tijdens het lopen praat je wat met iedereen, en zie je ze. Het is genieten, zeker als ik ze zie stralen, dat ze lachen en genieten.  We gingen met elkaar op pad om voor elkaar iets te betekenen.

De wandeling was goed vol te houden, onderweg waren er mensen die spontaan, een blokje kaas aanboden, een koekje, een mandarijn, een glas gluhwein, of limonade, etc, er was muziek op verschillende plekken op de route, al moet ik zeggen, het was wel een beetje een mineur gebeuren.
Toen men het liedje speelde, Er is een kinderke geboren op aard, zei ik zacht tegen een collega,  volgens mij is het kind overleden, die is toch geen vrolijk lied zoals ze het spelen. 

Het bleek tijdens de wandeling dat men even van de route af was geweken dus we moesten nog een keer terug naar de route om in het park te komen, waar dus de gluhwein en een prachtige jonge band muziek stond te maken, dat gaf sfeer, dat werd leuk en ik heb er van genoten. Dus we hebben iets meer gelopen dan de 4 kilometer.

Bij aankomst bij de finisch, ik moet zeggen zon pak is gloepie heet, ik zweet me de tandjes, ik had uit voorzorg nog even mijn thermo ondergoed aan gedaan tegen de kou, een extra dikke trui en een jas aan, dingen die ik nooit doe, maar ja je loopt buiten dus het moest wel. Ik heb me kapot gezweet in dat rode vilten pak. maar goed het doel heiligt de middelen en ik wil best even voor gek lopen in het rood, en zeker zweten, lief lachen en dom kijken om zo een check te mogen ontvangen voor onze leerlingen.

Het is prachtig, we kregen de check en we hebben dus 10.000 gekregen om onze leerlingen deze therapie aan te bieden, om instrumenten te kopen, kortom we zijn blij en trots op onze kanjers die er toch maar even waren om mee te lopen, mee te doen..
geweldig weer dit keer, al denk ik niet dat ik volgend jaar weer mee doe, het is niet zo mijn sfeertje geloof ik.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten