dinsdag 15 december 2015

blijdorp

 Vandaag naar Blijdorp geweest met mijn schooltje. Alle eerste en tweede klassen gingen de dieren bestuderen, en wij niet. Wij zijn lekker gaan dwalen door Blijdorp, met een aantal collega's, natuurlijk was ik met de leukste collega's aan het dwalen. We hebben dan niet alles gezien, en ik moet zeker nog een keer terug om alles nog beter te zien maar het was tof.

Ik was meteen verkocht aan de ijsberen, wat een prachtig spul is dat toch. Zo als ze als kleintjes spelen in het water, het lol hebben met elkaar prachtig. Nog leuker was dat ze dus geen winterslaap hielden, en omdat er niet gesneeuwd had was het helemaal feest. we konden ze gewoon zien nu.

Natuurlijk hebben we de vlindertuin ook bezocht, wat een prachtige tuin is dat, wel jammer dat meteen je lens van de camera beslaat met als gevolg dat je dus de helft niet kan zien helaas. Maar goed ook dit overleef je., De meeste dieren waren gelukkig, door het zachte weer in Nederland buiten wat het wel een stuk aantrekkelijker maakt om door het park te lopen. Natuurlijk hebben we ook gekeken naar het jonge olifantje wat een lief dier is dat ook metten. De neushoren was druk bezig met een spel met een bal wat ook weer aangename foto's oplevert.

Af en toe kwamen we wat leerlingen tegen die dan ook erg blij waren om ons te zien, ze genoten ervan, we hebben natuurlijk niet alle dieren kunnen zien maar we hebben wel erg genoten. 
Tijdens het lange wandelen zagen gingen we even aan de koffie om meteen te besluiten dat we hier ook onze lunch zouden doen, hier was namelijk heerlijke broodjes falafel en voor de vleeseters, kebab. Nadat we de neushorens hadden gezien, en we vreselijk verdwaald waren in het park kwamen we uiteindelijk weer terug bij het turks restaurant, om daar te genieten van onze broodjes.

Daarna was het hollen door het park om op tijd terug te zijn, we wilden nog even het oceanium in, wat ook gaaf was, zeker omdat we de eitjes van de noordzeehaai zagen hangen, zie onderste foto. nooit geweten dat dat zo eruit zag en dat het zo ging.

Om 14.00 weer terug in de bus om daarna lekker relaxt terug te gaan naar school. even wezen sporten en dan lekker naar huis.. maar het is een vermoeiende week, zon laatste week.
















Geen opmerkingen:

Een reactie posten