vrijdag 25 december 2015

hoog bezoek

Voor het eerst sinds ik 20 jaar geleden in Alphen kwam wonen, kwamen mijn moeder, broer, schoonzus, neefje en nichtje bij mij kerst vieren.
Ik moet zeggen ik kreeg tranen in mijn ogen toen ze zo positief op mijn voorstel reageerden.  Elk jaar ging ik weer naar het hoge noorden om kerst te vieren met mijn familie, nu komen ze naar mij toe. 
Met name vind ik het gaaf voor mijn moeder, omdat die al zo lang niet meer hier is geweest en nu kan ze zien hoe ik nog woon, en kan ze een keer genieten, ze kan zitten en het ondergaan.

Natuurlijk weet ik dat ze zal zeggen, dat ik weer veel te veel heb gedaan, maar ik vind dat juist leuk om te doen, me uit te sloven als mensen komen eten, en zeker dit hoog bezoek, het komt tenslotte uit het hoge Noorden.

Dagen ben ik al bezig geweest met voorbereidingen, kadootjes gekocht voor de familie en zelfs voor de hond, Het thema is Engeltjes wat zo leuk past bij de kerst. Ze krijgen ook allemaal en goody bag, waarin ze de engeltjes die bij elk gerecht zitten in kunnen doen zodat ze allemaal een zakje hebben met engeltjes. 

Daarnaast heb ik op kerstavond de tafel al gedekt, en bedacht me dat het niet handig was wat ik deed, prachtige kaarsen, licht snoer, maar ja om 16.00 is het nog licht, dus ja.. we eten in het licht.. daar gaat de sfeer, maar ach het komt vast wel goed.

Als voorgerecht, krijgen ze een combi van tomaten mozerella salade op een stik, en een glaasje koude tomatensoep .

Als warm voorgerecht een bakje met  ragout met champions. 

Hoofdgerecht
een broccoli taartje, een mix van drie, veg vlees, en een stoofpeertje als versiering en diverse salades uit de salade bar

als na gerecht
chocolade fondue met ijs en slagroom en fruit.

als afsluiter 
koffie/ thee met een bonbon naar keuze

Gelukkig kon ik heel veel doen, zodat ik niet zo heel lang in de keuken hoef te staan, en alles al van te voren kan klaar zetten,  het is nu alleen nog maar afmaken van de gerechten met de engeltjes erbij.

ik heb er zin in

Geen opmerkingen:

Een reactie posten