zaterdag 5 december 2015

Pakjes avond


Gisteravond hadden we dan eindelijk de avond waar we met elkaar al weken over hadden. SINTERKLAAS avond, iedereen kocht 5 cadeautjes voor het spel van max 5 euro per stuk, en we moesten, oh gruwel, een gedicht schrijven voor eentje die via lootjestrekken site je werd toebedeeld.

Oh wat vond ik dat een zware bevalling, ik ben niet van keurslijven, laat staan van rijmen. niet mijn ding, ik worstel er weken mee en er kom maar steeds niets boven. Ik blijf hangen in regels als, Sinterklaas heeft het geweten, hij heeft maar een gedicht in elkaar gesmeten. Of de berucht zin, Ja je had het niet verwacht, de Sint heeft ook aan jou gedacht. Daarnaast moet  je een hoop dingen die nog spitsvondig moeten zijn en leuk verzonnen bij elkaar dichten. Terwijl ik ermee worstel, komt een sportvriendin met het verhaal dat ze een mooi boek heeft gevonden over de 50tiger jaren, en daar moet ze even een klein gedichtje bij schrijven van 2 regels, omdat ze dit boekje wil geven aan een wat oudere mevrouw. Voor ik het weet hoest ze de geweldige zin op:  "Als je toekomst korter is dan het verleden, worden van sentimentele herinneringen de scherpe kantjes afgesneden. "   ( tip lees hem nog een keer extra) Ik stond acuut in mijn onderbroek op de cross trainer, hier zakt toch je broek van af.. hier moet ik dan mee dealen.. Daar zit ik dan met  over kanalen en rivieren komen Sint en Piet weer binnen zwieren. of De Sint stopte met gulle hand, ook een cadeautje voor jou in de mand en noem maar op verder kom ik niet.... 

Kortom het was tobben, maar gelukkig heb ik soms ineens een goede ingeving en kreeg ik de geest en voor ik het wist had ik een 3 a4 gevulde gedicht geschreven. 
Op naar Capelle, waar ik bij Nadira, Albert, Rick, Chris en Frans  het Sinterklaas feest gingen vieren. Eerst hebben we heerlijk gegeten,  en natuurlijk bij gepraat. Daarna zijn we met elkaar het spel gaan spelen. Ik had als verrassing voor een ieder een persoonlijke kerstbal gemaakt, met een foto van het internet, en dat kwam goed uit, want hoe bepaal je wie welk gedicht gaat lezen, nou dus door blind een bal te pakken, en dan kijken wie je hebt. Je geeft dan het gedicht en ook meteen de kerstbal aan diegene die je hebt gepakt en dan kan het gedicht worden voorgelezen. Het waren prachtige gedichten.

Het spel werd gespeeld en het was geweldig leuk, natuurlijk zitten er altijd cadeautjes bij die je graag hebt, of die je liever niet hebt. Maar het leuke is dat je tot het einde van het spel, niet weet wat van jou is of wat van een ander is. Kortom het blijft spannend en leuk. 

Uiteindelijk had ik aan het einde van het spel, een mugcakesetje, een tweetal schattige waxinelichtjes, een december kraslot, een 1/5 staatslot en een douche spons op een steel. Prachtige dingen vond ik. Je kon duidelijk merken dat we allemaal er zin in hadden en dus ook leuke dingen hebben uitgezocht.

Het was zoals een Sinterklaas moet zijn met vrienden, gewoon gaaf en gezellig en leuk
wat weer een heerlijke avond, en er komen nog velen die volgen..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten