zaterdag 19 december 2015

het was me het weekje wel weer

Deze afsluitende week was weer een bijzondere week.
De week begon met een project week over beweging
en we hebben wat af bewogen deze week.
De maandag viel aardig mee, mede omdat ik alleen maar
wat lessen moest geven, die ik nooit geef,
maar dat was te doen.
Al was ik wel heel duf, een laatste maandag van het jaar 
aan het werk, is niet alles.  Maar goed dit heb ik overleefd.

De dinsdag was een dagje met alle leerlingen naar Blijdorp, 
zo gaaf en gezellig met elkaar, lopen door blijdorp en ik heb al bedacht
ik wil er toch vaker heen om te genieten, ik kijk toch steeds weer mijn ogen uit als 
ik er ben. 

De woensdag stond in het teken van Klappen voor Bart, een geniale voorstelling over pesten, een voorstelling die op elke middelbare school zou moeten worden gezien. De speler en zijn technicus zijn geweldige gasten, het contact verloopt goed met ze, ze zijn flexibel en zijn ook op elkaar goed ingespeeld. Geweldig leuk. De leerlingen waren weer helemaal enthousiast over de voorstelling. Wat ik  vooral erg leuk vond was dat we zo wie zo altijd foto's krijgen van ze na afloop, maar ook dat de leerlingen toch nog even met Bart willen praten. Hij maakt het pesten bijzonder bespreekbaar, vanuit een stuk eigen ervaring en maakt het ook zo dat het geloofwaardig is wat hij verteld. De kinderen begrijpen zijn humor, kortom, scholen boek deze voorstelling, hij is goud. zijn terugkoppeling over hoe hij het bij ons heeft ervaren is zo gaaf. De opmerking dat onze leerlingen zo goed meedoen en luisteren, dat hij kan merken dat ze dramales hebben omdat ze respect hebben voor de spelers, dat heb ik als een groots compliment opgepakt. De bereidheid en de hulp die ze krijgen hier van ons, de lunch, dat onze school zo gastvrij is, dat vind ik geweldig.

 Woensdagavond was het kerstgala van de bovenbouw, daar ben ik dus geweest wat geweldig was dit, de leerlingen weer allemaal keurig aangekleed, zagen er prachtig uit. Ze waren stralend. De meiden met opgestoken haren, bijzondere jurken, de hele hoge pumps zijn inmiddels uit volgens mij, die droegen ze alleen bij aankomst daarna kwamen de gymschoenen te voorschijn, geweldig. De jongens van de tc afdeling in pak, met stropdas, keurig de haren mooie gemaakt, soms onherkenbaar maar zo gaaf. Wij als docenten doen ook altijd net even iets meer om toch er voor te zorgen dat we er ook piekfijn en in stijl uitzien.

Na de voorstelling kreeg ik plotseling het bericht dat een vriend van mij van 47 met een hartstilstand was opgenomen in het ziekenhuis. De artsen deden hun best maar konden niets beloven over hoe het zou aflopen. Ik heb die nacht heel heel slecht geslapen, mede omdat het enige wat ik te horen kreeg dat hij in slaap werd gehouden en dat ze zijn lichaam gingen koelen tot 33 graden. Hij is gereanimeerd, hij is dus echt even weg geweest. Zijn collega zag hem vallen, heeft ehbo, leven de bhv, en heeft binnen een minuut de reanimatie gestart, binnen  4 minuten waren de broeders van de ambulance er, en de trauma heli, dank zij al deze mensen is hij er nog. Wat is het toch een aanrader om iedereen in Nederland een cursus reanimatie te geven. Het kan dus echt mensenlevens redden.

Donderdag het galafeest van de onderbouw. ook zo prachtig,  we gingen eerst eten in het restaurant met elkaar, daarna in pak en omkleden, geweldig allemaal. De leerlingen wederom prachtig aangekleed, ze waren zo mooi weer, en stralend, Het was een geweldig feest met elkaar. We hadden dit keer als fotoplek een arreslee gehuurd met daarachter een sneeuwdecor en dat vonden ze gaaf, ze gingen in stijl daar zitten. Ik liep natuurlijk eerst rond als kerstman, daarna in mijn witte slipjas met mijn slangeleren schoenen, De leerlingen vroegen meteen of dat echt was, ja dan komt toch de dramadocent boven en ja natuurlijk was het echt, ik had mijn tamme pyton geslacht om zo schoenen te krijgen. Was nog een heel gedoe. De leerlingen regeren dan met een blik van echt.. later zet ik het wel recht natuurlijk. Maar het was een prachtige avond wederom.

Vrijdag ging de wekker veel te vroeg. maar goed ik was wakker. Ben mijn bed uitgerold en daarna ben ik aan de slag gegaan, ik begon met mijn tweede klas van de isk, we zijn naar de voorstelling maak je dromen waar geweest. Ik denk dat ik verwend ben, ik vond het niet zo geweldig dit keer, voor mij viel hij tegen helaas.De leerlingen waren dit keer ook niet zo enthousiast helaas. Het kan gebeuren. Met mijn ln3 jongens heb ik maar de film die we waren begonnen afgekeken, ik heb ze de keus gegeven of naar de voorstelling of de film, ze besloten samen de film af te kijken. Ik was er blij om, omdat ik denk dat ze de voorstelling niet echt leuk hadden gevonden. Na mijn laatste lesuur snel even de kerstspullen in mijn lokaal opgeruimd waarbij de mannen hebben geholpen, geweldig gewoon. Wat is het gaaf als ze zo helpen. De afsluiting van het jaar met het personeel, was kort en bondig en daar hou ik erg van.
Daarna snel boodschappen gedaan, nog een recept gekregen van een vriendin van mij voor het maken van stoofpeertjes,  de nodige kerstdingen voor mijn moeder en broer en familie geregeld. Het thema zal engeltjes zijn, dus bij elke gang word een engeltje geserveerd.
Vriendin Kitty kwam nog langs  met een prachtige kerstpakket voor mij. Zo lief, met een geurtje, een prachtige zelfgemaakte kerstkaart, met drie prachtige kerstballen. heerlijk wat was dat genieten.
Daarna kreeg ik het bericht dat die vriend inmiddels weer bij was, hij was goed aanspreekbaar en herstelt heel goed. Zelfs het ziekenhuis is er verbaasd over, hij ging gisteren al naar het ziekenhuis in Gouda in plaats van Rotterdam, en het gaat heel goed met hem. Ik ben zo blij met dit nieuws.

Zaterdag, vandaag dus, ga ik eerst sporten, daarna snel naar huis,  warme kleding aan, wat eten en dan naar vriendin Els om met haar en veel kinderen van de isk de Santa Run te lopen, we moeten tenslotte veel geld binnen halen voor de leerlingen zodat ze muziek therapie kunnen krijgen om zo hun trauma's te verwerken.. 
Kortom het is een boeiende week geweest, met weinig tijd om echt wat te bloggen, maar goed ik wilde in de aanloop naar de kerst toch veel dingen van de kerst posten, om zo maandag met het kerstverhaal in 4 delen dit keer te kunnen beginnen

Normaal gesproken zouden dit dus 5 blogjes zijn, maar ik heb het maar even in 1 blog gemaakt zodat ik niet klem kom te zitten met mijn kerstgebeuren. en het verhaal niet kan worden geplaatst


Geen opmerkingen:

Een reactie posten