vrijdag 18 juli 2014

dag 8 (eigenlijk dag 7, maar ja dat was een speciaaltje)


Terwijl ik niets vermoedend naar mijn brievenbus loop om een te kijken of er post is, en dat is er.. zie ik meteen een brief van een bedrijf dat bij ons de ventilatiesystemen komt vervangen en schoonmaken. dit is inmiddels de 2de brief dus ik voel de bui al hangen, mede omdat er heel groot, en echt heel dik gedrukt staat.. "HET IS DE LAATSTE MOGELIJKHEID OM EEN AFSPRAAK TE MAKEN !!!!!!
Dit soort dingen sturen ze altijd op vrijdag, en gelukkig was ik vroeg op en wilde ik vroeg naar de sportschool, anders had ik mooi naast de pot gepiest. Je moest namelijk tussen 9 en 11 bellen, en ik was om 10.50 bij de brievenbus.. dus ik zat al in mijn auto, met de startschoenen aan om te gaan sporten, toen ik dit las. Dus meteen bellen, en ja hoor het kon nog, ik zei nog heel liefjes dat ik volgende week op vakantie ben maar dat was niet meer van belang, deze doortastende dame zei alleen, ik bel nu de monteur en als u even wacht dan.. en ja hoor ik even wachten en het kon. De monteur zo over een uurtje bij mij aan de deur staan. Dus daar ging mijn sporten voor even, ik had gedacht het get fit te gaan doen met core, maar dat ging niet meer lukken nu. Dus ik toch maar wachten en tot mijn stomme verbazing binnen een kwartier, de bel, gelukkig zat ik niet net op het toilet. Er staat een man voor de deur met een boormachine en een soort van schoorsteensvegersachtige bol, die mij aankijkt. Ik vraag nog even ben u van het ventilatorsysteem. Hij kijkt me aan, zegt in zijn beste nederlands, "Ik maak buis schoon." Dus ik wijs hem naar mijn keuken en hij gaat aan de slag. Een boeiende conversatie zat er niet in helaas. Deze monteur keek ook een ietwat vreemd naar mij, dus ik denk dat ik de volgende keer misschien toch maar niet mijn krulspelden in moet doen. ( heb ik niet hoor, maar ik denk dat hij even niet wist wat hij ermee moest of zo met mij als persoon,. terwijl hij driftig met zijn trapje in de keuken het ventilatorsysteem door zit te blazen, zie ik allerlei zwarte zooi naar beneden vallen, stukken steen, dode muizen, en noem maar op. Ik heb de stille hoop dat hij het opruimt. maar die vervloog al snel, hij keek naar de zooi, en zei "Schoonmaken!" en niet "Schoonmaken? " maakt een heel verschil vind ik, maar goed ik driftig in de weer met mijn stoffer en blik, en een doekje, en hij verder in de douche, waarop ik me ineens realiseer dat daar wel heel uitdagend een onderbroek van mij op de wasmachine ligt. maar ja om die nu nog weg te halen is ook wel een beetje suf. Dus maar een beetje dom lachen en lief kijken, terwijl ik mijn nagels zit te vijlen om de smeer van wat er gevallen is onder mijn nagels vandaan te halen. Ik denk dat deze monteur vanavond heel veel te vertellen heeft thuis of bij zijn vrienden, of op zijn minst voor later op doorzakavonden. Maar goed terwijl deze man heel druk is met mijn toilet, begint toch wel de sloot water en thee op te spelen, wil ik toch wel heel graag naar het toilet maar dat gaat dus niet.. hij is daar bezig dus met mijn samen geknepen benen wachten totdat hij klaar is.. Dat duurt gelukkig niet heel lang maar wel net lang genoeg om te beseffen dat het leven niet altijd een pretje is. Uiteindelijk is er een nieuwe motor geplaatst en die is geweldig goed, ik ga er onder staan en mijn haar staat meteen rechtovereind zo krachtig. dus dat is helemaal top.

Daarna maar gaan sporten wat ook weer heerlijk was., lekker 45 minuten cardio, echt genieten in ieder geval.
Even staan praten met een collega en daarna lekker mijn eigen ding gedaan. meteen even gekeken waar het terrein is waar ik zondag ga bootcampen, en ik ken alphen niet zo goed, al woon ik er al 20 jaar, dit gebied waar ik nu moet zijn, de sportvelden, is mij totaal onbekend.
Inmiddels denk ik dat ik het goede heb gevonden dus ik hoop dat ik er zondag op tijd ben.
Natuurlijk ben ik ook met de ramp bezig, dat begrijpt iedereen, en natuurlijk is het vreselijk wat er is gebeurt, maar nu het om Nederlanders gaat, is het hek van de dam ineens, terwijl we nooit stil staan bij al die andere mensen die waar ook ter wereld dood geschoten worden, gemarteld, etc, want het zijn geen Nederlanders, dit gaat er bij mij helaas niet in.

Vandaag werd ik helemaal link om het volgende bericht van een niet nader te noemen reisburo dat doen ze zelf wel.

Gisteren heeft ons het vreselijke nieuws bereikt dat vlucht MH17 van Malaysia Airlines is verongelukt. Onder de inzittenden waren drie reizigers die hun vlucht via een Arke reisbureau hadden geboekt. Wij hebben contact met hun nabestaanden en bieden ondersteuning waar dat mogelijk is. Ons diepste medeleven gaat uit naar alle familie en vrienden van de slachtoffers aan boord.

Ik word hier boos om, ten eerste omdat ze natuurlijk zeggen op de Arke pagina, dat ze een reisburo zijn, hoezo reclame maken ten koste van, en daarnaast het zinnetje,.. wat rood is,  eigenlijk zeggen ze, kijk eens hoe goed wij dit doen, het meest bijzondere vind ik toch wel, dat nog geen naam bekend is van de slachtoffers, en misschien, heel misschien zaten de reizigers die de reis geboekt hebben, wel niet in het vliegtuig, ik noem maar wat.. Dat vind ik al bijzonder, maar  dat rode stukje over contact met de nabestaande en bieden ondersteuning waar dat mogelijk is,.. dat op hun eigen borst kloppen van kijk eens hoe goed wij zijn, daar kan ik niet tegen, Dat vind ik het zelfde als rondschreeuwen of te pas en te onpas roepen dat je een foster parent kindje hebt, dat zeg je niet, dat doe je.. je roept ook niet te pas en te onpas dat je zweetvoeten hebt, of  aambeien.. er zijn dingen die heb je of die doe je omdat je vind dat dat moet , en je gaat dit niet zeggen  je doet, maar dit is mijn bescheiden mening.

Verder stond de dag in het teken van gewoon voorbereiden op het vertrek naar moeders in het noorden van het land, en als ik het mag geloven kom ik dik in de file te staan, het zij zo.. we zullen er wel komen dat kan niet anders. Natuurlijk heb ik vandaag op dag 8 ook een blog geschreven zoals nu te zien is want jullie lezen hem, de blog van eigenlijk gisteren...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten