zaterdag 14 juli 2012

wat een dappere dodo

Toch even een eerbetoon aan mijn  moeder. Deze foto is niet erg flateus ik weet het maar ja had geen betere.
Ik ben zo trots op dat mensje, ik weet nog toen ik in deze periode zat dat ik mijn hart heb vast gehouden omdat ik echt dacht dat gaat nooit goed komen met haar.. ze is nu al zo in paniek met het aanstaande overlijden van mijn vader, hoe moet dat dan als hij echt overleden is.. Maar ik ben net als mijn broer en meer mensen erg verbaasd  hoe ze het doet. Ze is heel eerlijk ook natuurlijk mist ze mijn vader en vind ze het rot dat hij er niet is. maar haar positieve inslag, wat ik ook van haar heb is heel simpel.. je moet geen medelijden met jezelf hebben  maar je moet er dan maar het beste van maken. En dat doet ze.
Ze hoorde dat er bij een reis naar Terneuzen vanuit de Zonnenbloem nog een plek over was en dus heeft ze zich er maar voor op gegeven, ze ging alleen, ze wist dat een zus van haar mee ging maar ja daar wilde ze niet afhankelijk van zijn.  Dus ze had al gezegd dat ze mee wilde en het geen probleem vond om haar kamer te delen met iemand anders maar ze wilde het niet delen met een man.. heel simpel.
Dus toen ze in de bus kreeg te horen wat haar kamer was.. en ze keek zag ze een heel klein hoofdje en dacht meteen dat is een man, dus helemaal in de nee stand, dat ze dat niet ging doen ,dat ze dat niet wilde etc. totdat haar zus zei dat is een vrouw hoor.. dus ze schaamde zich dood
 dus is ze even naar die mevrouw toegelopen en dat uitgelegd dat ze dat zo eng vond en dat ze hem kneep dat ze bij een man op de kamer moest, maar gelukkig het was een vrouw en die vrouw had ook humor begon meteen te lachen met haar en de hele vakantie hebben ze samen opgetrokken en ze hebben vreselijk veel lol gehad en vreselijk gelachen met elkaar. Ze hebben echt de beest uit gehangen samen, mijn moeder zei aan het einde dan ook als er nu nog mensen zijn met vocht in de benen moeten ze wat meer lachen want dan komt het bij de ogen eruit van lach tranen.. .. Ik zag haar vandaag dan na haar reisje en ze had een lol en straalde, en het deed me zo goed dat ik dit zag hoe ontspannen ze was en hoe ze heeft genoten.. heerlijk,.. ze raakt er niet over uit gepraat en ik weet zeker dat iemand ergens boven op een wolkje zit en iemand met zijn elleboog aanstoot en zegt. kijk die is nou van mij en wat doet ze het goed... ik ben vreselijk trots op haar..
en dat ben ik ook als haar zoon..




1 opmerking: