dinsdag 10 juli 2012

cougar town



Sinds een paar jaar ben ik inmiddels verslaafd aan de serie cougar town, ik vind deze serie geweldig met een leuke groep acteurs en zo wie zo een hele bijzondere sfeer in de serie. Maandag avond kwam dan eindelijk deel 1 van de 3de serie van deze serie op tv op net 5.. ik verheugde me er enorm op en het zou weer hilarisch worden..... maar helaas, ik had mijn hd recorder van de ziggo verkeerd geinstalleer.. gevolg geen cougar town..... balen.. balen balen
.. Ik vergeet nooit de scene uit de eerste serie waarin de man die hieronder half naakt staat, waarin de zoon verteld dat hij homo is, (dat is hij niet maar hij test even zijn buurman uit) en de reactie etc.. heerlijk.. ik heb me slap gelachen.. naast one three hill, modern family is dit ook 1 van mijn favorieten en zeker een aanrader voor mensen boven de 40....

een link naar de officiele website  Cougar Town

Recentie van Cougar Twon 
Van tienermeisje in Family Ties, via twintiger-dertiger in Friends, naar veertiger in Cougar Town. Courteney Cox is gedurende haar hele leven te volgen in diverse sitcoms, en niet geheel onverdienstelijk want eerder genoemde twee series waren in hun tijd erg succesvol. Zou daar haar nieuwste rol als successtory aan toegevoegd kunnen worden? Tijd om de pilot van Cougar Town eens onder de loep te nemen.




Take a good look at yourself!
Courteney Cox is terug, dit keer in de rol van de pas gescheiden veertigjarige Jules Cobb, moeder van een tienerzoon. Al worstelend met haar nieuwe leven probeert ze zich staande te houden in het typisch Amerikaanse rijke dorp Cougar Town. Steeds terugkerend feit is dat zij als jonge vrouw nooit de kans heeft gehad om 'wild' te zijn. Jong trouwen en vroeg moeder worden hebben er voor gezorgd dat ze haar wilde haren niet is kwijtgeraakt en nu ziet ze kans dit alsnog te doen (al is het met vallen en opstaan), tot grote schaamte van haar zoon.

Hoofd- en bijrollen
In de serie is een aantal andere karakters die een mooie aanvulling vormen op de rol van Cox. Zo zien we Christa Miller (Scrubs) als vriendin slash buurvrouw Ellie, een stoffig type die haar getrouwde leven niet echt spannend vindt. De rol van Laurie, Jules collega bij haar eigen makelaarskantoor, wordt vertolkt door Busy Philipps (Made of Honor, Terminator: The Sarah Connor Chronicles). Laurie is een wilde meid die Jules helemaal mee het nachtleven in wil slepen. Juist ja, de tegenpool van vriendin Ellie. Jules' zoon wordt gespeeld door Dan Byrd (Aliens in America, Heroes). Hij doet dit erg goed en weet zich naast een grote naam als Courteney Cox goed staande te houden.




Wat betreft de mannenrollen maken we kennis met Jules' ex, Bobby Cobb, gespeeld door Brian Holt. Het is duidelijk dat hij de scheiding veel beter heeft doorstaan en komt zijn dagen door met het daten van vooral jonge dames, zo niet tienermeisjes. Dit uiteraard tot ergernis van zijn ex-vrouw. De echtgenoot van Ellie wordt neergezet door Andy Tores, perfect gecast omdat hij met zijn uiterlijk goed past bij het stoffige imago dat zij als echtpaar neerzetten in de serie. Tot slot zien we Josh Hopkins als Grayson Ellis, een buurman die door zijn looks Jules tot waanzin kan drijven. Dit maakt de cast compleet.

Met Courteney Cox als hoofdrolspeelster moet gezegd worden dat de serie vooraf wel wat verwachtingen schiep. Deze zijn na het zien van de pilot wel waargemaakt, want het begin is zeer veelbelovend. Cougar Town kan zeker uitgroeien tot een comedy waar nog veel seizoenen van gemaakt kunnen worden. De humor is duidelijk aanwezig, misschien dat het soms iets té dik wordt aangezet om de lachers op hun hand te krijgen, maar in een pilot moet je natuurlijk wel metéén het publiek voor je winnen en erg verwonderlijk is dit dus niet. De bijrollen kunnen niet echt als bijrollen worden aangemerkt, want ze volstaan allemaal stuk voor stuk voor zichzelf. Het vormt een mooi geheel en de karakters in de serie vullen elkaar aan waardoor je een brede karakterset krijgt. Voor elke kijker is er wel een personage te vinden waarmee hij/zij zich kan identificeren.

Humor en diepgang gaan goed samen
Eén van de makers van de serie, Bill Lawrence, is geen vreemde in de wereld van de comedy... en in de wereld van Cox. Eerder werkte hij al met haar samen in Friends en ook was hij één van de drijvende krachten achter de hitcomedy Scrubs, waar Christa Miller weer uit voortgekomen is als echtgenoot van de super irritante Dr. Cox. De signatuur van Lawrence is duidelijk te herkennen.

Naast de komische elementen zien we vooral ook een 40-jarige vrouw die worstelt met het leven, probeert te accepteren dat zij ouder wordt en dat het leven haar niet altijd brengt wat ze zou willen. Deze diepgang vult de luchtigheid van de humor goed aan, het is daardoor in perfecte balans.

Het is duidelijk, deze review is behoorlijk positief, maar niet onterecht, want Cougar Town is na een eerste kennismaking gewoon een enorm vermakelijke serie en verdient een positieve kans in de overbevolkte wereld van de comedyseries.





Advies: Cougar Town is een leuke, hilarische, verfrissende serie die na het zien van de pilot zeker naar meer doet smaken. Mijn advies is dus 'Zeker kijken!'



1 opmerking: