zaterdag 7 juli 2012

BBQ in Rijswijk

Gisteravond heb ik me ook tot dit pijl verhoogd, ik kreeg weken geleden al de uitnodiging om te komen BBQ-en bij vrienden van mijn eetgroep. We wilden dit al heel lang en natuurlijk ben ik van de partij, als ik het niet vergeet tenminste. De hele middag in bed gelegen, de vakantie is begonnen en dus slaat de moeheid ineens toe.. wil ik heel heel veel slapen en heel erg uitrusten.. ik ga ff sporten en dan naar huis en niks doen heerlijk.. wat kan een leven toch soms vol genot zitten. In mijn haast om toch maar naar de BBQ te komen en op tijd, ben ik snel in de auto gesprongen en ja hoor.. ik was de straat al uit reed op de n11 en besefte me... ik ben het adres kwijt.. ik weet waar ik heen moet maar het nummer..Nu weet ik dat hun huis te koop staat en dus zou dat niet moeilijk moeten zijn, zoals een vriendin me appte omdat die gewoon het zelfde dacht, dat huis waar het bord staat met te koop..... maar ja in die straat staan heel veel huizen te koop.... maar gelukkig kreeg ik het nummer en kon ik het vinden en op tijd dat vooral vind ik uniek voor mij.
Ik moet zeggen dat in een vakantie die voro mij inderdaad uniek is omdat ik dan toch wat laks word met de tijd etc
Maar goed ik was dus optijd voor de BBQ en gelukkig viel het weer mee. Ik ben alleen weer zo stom om het kadootje wat ik had gekocht vergeten mee te nemen dus dat komt nog wel.. stom gewoon.. maar ja ik was wat in de bonen zullen we maar denken.
Nu vind ik altijd het grappige aan een BBQ dat het nooit is zoals ik denk. Ik had me ingesteld op een hele avond rond de BBQ staan en je vleesjes te braden en die op te eten ( in mijn geval dan de vega happen) en daar van te genieten.. en tijdens het eten te praten en te praten over van alles en nog wat. Hierin heb ik me echter vergist.. het is tegenwoordig de trent dat de gastheer de hele avond achter de bbq staat , zweet en zucht en dat de gasten keurig wachten tot hun portie eten klaar is.. en dat kerijgen ze dan geserveerd op een bord en kunnen naar believen sausjes toevoegen of brood of wat dan ook.
Kortom BBQ-en is voor mij nu helemaal het luxe ten top want ik hoef niets te doen en te koken ik krig het geserveerd en op en bordje aangereikt. Ik hoef alleen maar lief te lachen dom te kijken en dankbaar te zijn.. heerlijk die rol past me dan erg goed op zon avond. Ik moet bekenenn het was wederom gezellig met die vrienden maar dat is altijd al zo, we kletsen wat, praten soms serieus. dan weer niet en we genieten vooral
voordat je het weet is het alweer tijd om naar huis te gaan met een vol buikje en een hoofd vol verhaaltjes voor flarden van een wonderlijke wereld..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten