vrijdag 27 juli 2012

vrienden en ontvrienden

Het is lastig vind ik maar toch, aangezien ik ergens een soort van scheiding moet gaan maken van mezelf met privé en met werk heb ik maar een knoop omgehakt, ik vind dat er bepaalde dingen privé moeten zijn voor mensen die ik graag laat weten hoe mijn leven verloopt en hoe het loopt. Dat is tenslotte het mooie van het facebook gebeuren. Nu zit ik in de gelukkige positie dat ik veel leerlingen heb die graag op mijn facebook staan en mij dan als hun vriend beschouwen. Vind dit een groot kado en compliment omdat het toch ook aangeeft hoe ze mij zien en het staat er ook voor hoe ik met ze omga.. en dat is goed. maar.....Soms moet je toch kiezen voro een andere aanpak, dus ik ben begonnen met mensen te "ontvrienden" met name de leerlingen die ik ooit in een ver verleden les heb gegeven maar waar ik totaal geen contact meer mee heb,niets van hoor etc, dat is stap 1 om te doen en ik moet zeggen het schoont op.. de volgend stap is dan de leerlingen die geen foto hebben staan, ik vind het zo akelig als ik een leeg schermpje zie zonder gezicht... dat maakt de boel niet gezelliger, en op het laatst zullen de leerlingen die ik nu les geven volgen en die vewijs ik dan naar mijn hyves pagina omdat ik vind dat ze daar dan maar moeten kijken en mij moeten volgen. Ik weet het het is regoureus maar aangezien ik geen scheve gezichten wil krijgen van leerlingen die ik misschien toch wel op mijn prive pagina van de facebook wil houden  en wie ik dan verwijder maak ik de keus om eigenlijk zo wie zo van de oud leerlingen waar ik niets meer van hoor te verwijderen, en de keus om de isk leerlingen er wel te laten staan. Dit heeft er mee te maken dat de isk klas toch een klasje is die ik 6 uur in de week les geef.... en dus een andere band mee heb.
Dus voor alle mensen die deze blog lezen, met name mijn oud leerlingen  en nieuwe leerlingen wees niet boos als ik jullie heb verwijderd of verwijder.... het is niet om jullie maar om zowel mijn prive als mijn collegas die ook op mijn facebook staan te beschermen...  en gewoon de hyves is ook een prima site en daar zijn jullie meer dan welkom daar zal ik toch ook elek dag kijken om te zien of er iets in jullie leven gebeurt want ja.. ik blijf jullie volgen zo lang ik kan .... omdat ik gewoon jullie toch als dierbare personen in mijn leven zie.
Voor de oud leerlingen die wel op mijn site zijn blijven staan wil ik alleen maar zeggen.. ik denk dat je wel weet waarom jij er nog staat... dat heeft voor ieder op zich een reden...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten