maandag 1 juli 2024

nieuwe aanwinst....

Tijdens mijn bezoek aan het Moco museum in Amsterdam zag ik dit prachtig werk van Banksy en bedacht me daar maak ik een schilderij van voor in mijn huis..

Dus een foto gemaakt, die bewerkt zodat hij wat meer contrast kreeg en besteld...

Dit heb ik meteen gedaan bij de lunch in en ouderwets Amsterdams cafĂ© omdat ik zeker wist dat ik deze mooier zou vinden dan wat er nu hing. De Banksy van de man die een bos bloemen gooit, die ik ook al heb als beeldje maar ook als muispad omdat ze geen mooiere hadden.. dus een nieuw schilderij aan de muur in de gang.  ik weet precies waarom dit schilderij mij zo raakt.

De houding, van het in elkaar zitten, het jezelf eigenlijk helemaal afsluiten met een pet op, een capu op en het zou me niet verbazen als hij ook nog oortjes in heeft zodat hij niets hoeft te horen, hoeft te zien. hij sluit zich af voor de wereld en hij heeft gelijk om eerlijk te zijn.. Soms is de wereld minder rooskleurig dat we willen.. zeker met de ontwikkelingen in de wereld maar ook in Nederland, waar de politiek een hele andere kleur krijgt en waar ergens het gevoel bij mij heerst dat we terug in de tijd gaan... naar een tijd wat we niet willen maar waar we niet  meer tegen kunnen vechten omdat heel veel mensen iets anders geloven wat goed is dan wat ik denk..

Langzaam kleurt de wereld rood door het bloed dat vergoten word, door het vuur dat laait, maar ook de onvrede, de haat wegens zoveel onmacht die ze niet kunnen uiten.. kortom de wereld en Nederland brand.

Dus ik kon me helemaal vinden in de persoon die Banksy hier heeft neergezet.. en herken het ook..  soms wil ik me ook afsluiten voor de wereld waarin we dreigen terecht te komen...  maar ergens gloeit er nog de hoop dat het niet zon vaart zal lopen en dat we voor we het weten.. de meeste mensen die zo erg anders hebben gestemd ineens tot inkeer komen en dat we het dan kunnen omkeren.. laten we het hopen...  en laten  we ons daar voor in zetten..  en ons niet afsluiten zoals we het liefst zouden willen omdat we het vechten soms gewoon moe zijn..

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten