dinsdag 30 juli 2024

maandagavond kb avond

 

afgelopen maandag was het voor het eerst sinds 2 weken dat ik weer bij de kettle bell was, dat is altijd een cultuurshock voor mijn lijf. want die is totaal van de kaart als we er voor het eerst na een tijdje weer zijn.Ondanks dat ik heel veel heb gelopen in Berlijn is je conditie voor de kb behoorlijk van slag.

Frank was er ook weer  en die weet de lessen zo op te bouwen dat je geen enkele week denkt, goh het gaat goed.. ik kan het het, is een makkie. de tempo, de afwisselingen in de oefeningen zorgen er allemaal voor dat je denkt het gaat wel  maar dan toch niet. Elke les kom ik als een druipende zeef zonder gaatjes uit de zaal en compleet buiten adem.

Voordat we begonnen met de lessen, had ik voor vrienden Paulien en Nico wat reepjes meegenomen uit Berlijn, 3 zwarte schuursponsjes en ook  reepjes. die helaas gesmolten waren, tevens een stripboek uit de kringloop winkel over de vierdaagse in Nijmegen.

Voor vriend Niels touwtje springtouwen zonder touw. hij kan namelijk niet touwtje springen met een touw en nu dus wel, dus toen hij het demonstreerde moesten we vreselijk lachen want hij draaide de ballen de andere kant op... 

Daarna begon de les:

We begonnen met de warming up

knie hef

hakken billen

squaten

push up

armen naar voren

armen naar achteren

burpees..

daarna mochten we in tweetallen en ik ging dus met Niels

het was 20 seconden werken en dan ging de ander 20 seconden, dit steeds 4 minuten, ongeveer per persoon 6x de oefening.

de eerste opdracht was 

kb swing russian

squat

clean en press eerst rechts daarna links ( dus in totaal 8 minuten)

 push up

mountain climbers

daarna kregen we een ronde waarin we verschillende oefeningen moesten doen maar dan ieder voor zich 20 seconden werken.. maar dan we steeds meteen door, kb moest je vasthouden

kb swing americano dus boven je hoofd

squat

singel arm swing rechts

singel arm swing links

lunges rechts

lunges links

squat jumps

en daarna het toetje van de avond

rekken en strekken en thee.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten