zaterdag 13 juli 2024

Vakantie......

 

Dat gelukzalig moment dat je je lokaal schoon hebt, dat je alle losse eindjes hebt afgehecht, dat je je zorgkindjes uit de counseling zo ver hebt dat ze vakantie doorkomen, nog wat lijntjes hebt uitgezet naar andere instanties omdat ze misschien toch wel meer nodig hebben dan je hebt kunnen geven..

Het gevoel van toch weer kippenvel en tranen in je ogen omdat je 123 lln van de isk uitzwaait door te juichen en te zwaaien naar ze terwijl ze de school uitgaan. met hopelijk genoeg om het te redden in de wereld, de grote jongens met tranen in hun ogen uit de Oekraïne die nog snel je een hand geven en wachten tot je ze een vreugde dansje laat maken.. en dan zeggen dit was voor nu de laatste keer... De leerlingen maar ook collega's die de school gaan verlaten uitzwaaien... dat onvergetelijk moment van het is nu afgerond

Dat moment dat je de laatste rapport uitdeelt aan een onbekende klas.. dat je je tas pakt, nog 1x de deur op slot doet van je lokaal..  en dat je dan.. juist nog van de meest dierbare collega's afscheid neemt en dan  via de artiesten in en uitgang de school verlaat ... nog even snel afscheid van een maatje van kunst om dan te zeggen het was een turbulent jaar maar wat blij dat we met elkaar zon geweldige leuke sectie hebben waar we  veel delen met elkaar..  wat willen we nog meer.

Dan de auto starten.. kijken of je niets vergeten bent.. en naar huis... thuiskomen, je tas weghangen, in je gedachten zeggen tot over 6 weken, de waterkoker ontkalkt die je gebruikt op school voor thee, het achtergebleven kopje van een dierbare kunstcollega nog snel even door de wasstraat gooit.. kortom alle losse eindjes echt afhechten..

Dan je bed verschonen en besluiten om even te gaan liggen.. beseffen hoe moe je bent dat je zomaar 2 uur weg slaapt.. l dan wakker worden.. eten en even bij de buuf praten..

Het eindeloos lang rondlummelen.. kijken naar de tv, naar films die al heel lang wachten op dat je gaat kijken en dan ineens beseffen.. het is 01.30.. en dan is het gevoel er..

Het is vakantie... ik kan gewoon 6 weken lang gewoon doen wat ik wil en in mijn tijd...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten