zaterdag 6 juli 2024

Ron Mueck.. ( Voorlinden)

 

Aangezien de voorspelling totaal niet goed waren om te gaan wandelen besloot ik dus om maar met Heleen  naar Voorlinden te gaan waar een tentoonstelling was van Ron Mueck. voor mensen die deze kunstenaar niet kennen. Hij maakt levensgrote sculpturen van mensen .,het werk is bijna levensecht maar het worden reuzen.. heel interessant.. zeker als je langer naar het werk kijkt. Voorlinden heeft al jaren een sculptuur in huis en ik wilde daarom deze tentoonstelling heel graag zien. 

Dus op een druiligere zaterdag in plaats van wandelen ben ik maar gaan kijken bij deze tentoonstelling.

We gingen keurig op tijd weg, achteraf was dat maar goed ook, want er was veel file bij Leidschendam, we hadden daardoor bijna een aanrijding, we waren door groen gereden, maar konden dus niet over de kruising heen, achteruit ging ook niet, dus we stonden daar maar te wachten, nadat alle verkeer van rechts door het stoplicht was gegaan, dachten we dat we nu wel konden optrekken maar er kwam ook nog verkeer van links.. dat afsloeg. dus het was even paniek maar het ging goed.  

Daarna ging de rit naar Voorlinden er gemakkelijk en waren we er redelijk snel.

Bij aankomst begon het wat te spetteren, en toen we binnen waren kwam er een hoosbui dat ik dacht dat is wel heel heftig nu. maar gelukkig konden we rustig door het museum lopen te kijken naar de prachtige beelden.

Het was zeer ruim opgezet, in elke kamer stond er 1 of twee beelden wat een verademing was, het was prachtig om te zien en we hebben er dan ook vreselijk van genoten. Deze tentoonstelling is zeker de moeite waard om te gaan zien.

Nadat we alles hadden bekeken zijn we met de auto  weer naar huis gegaan, dit ging zonder bijzondere incidenten, onderweg besloten we om wat te gaan drinken bij   Bij Hen, wat ik erg plezier vind. alleen baal ik altijd dat je er een glaasje tokkelroom krijgt met slagroom met een lange vinger, maar daar zit alcohol in dus dat kan ik helaas niet  eten.. Dus dat is balen.

Maar verder was het een heerlijke middag en heb ik erg genoten van dit uitje










Geen opmerkingen:

Een reactie posten