donderdag 4 juli 2024

Diplomering

 

Afgelopen woensdag hadden we de diplomering van onze geslaagden.. iedereen was helemaal er voor in de stemming. Met de sectie cultuur hebben we altijd een hoekje aan het einde van de rit. want onze leerlingen komen binnen via de hoofdingang, gaan dan door de school langs diverse lokalen en langs diverse docenten, die ze iets geven, soms iets zeggen, maar zo nemen ze persoonlijk afscheid van de zowel de school als alle docenten die hun les hebben gegeven.

 We zijn dan al twee dagen bezig met de school te versieren en om er een sfeertje van te maken.

Met de sectie kunst staan we op het einde, net voor het techniek plein.. we hebben dit jaar besloten om in het zwart te gaan met glitters.. de dames gaan glitteren, Nick en ik gaan in het zwart. 


We bouwen altijd een leuk hoekje waar we dan wat spullen hangen van drama en wat van kunst neerzetten zodat ze weten wie we zijn,

Als de leerlingen naar beneden komen dan klappen we, en roepen we jee. etc. dikke lol, sommige leerlingen schrikken zich lam maar het is altijd een feestje met elkaar.

We hebben daar vreselijk veel lol met elkaar, het aankleden van het hoekje, afspreken wat we gaan dragen.  en vooral het samenzijn als cultuursectie is helemaal geweldig.

Daarnaast moeten we soms ook vreselijk lachen, zeker als leerlingen zich doodschrikken omdat ze denken dat dat al het einde van de rit is.. en dan ineens de hoek om komen bij de trap en dan ons zien staan die ze een luid applaus geven en die jeeee roepen

Ook waren er zeer ontroerende momenten voor mij.. een leerling die me compleet omhelst en zegt dat hij mij gaat missen. ouders die nog even terugkomen op de filmpjes die ik in de coronatijd heb gemaakt voor de leerlingen zodat ze drama opdrachten konden doen.. dat de ouders dat zo gaaf vonden en dat ze vaak ook meededen, met elkaar heel veel lol hadden in die tijd met hun kind, ondanks de zwaarte van het thuiszitten etc.

Maar ook ouders die me bedanken omdat ik zoveel voor hun kind heb gedaan toen hij het nodig had..  ik krijg dan kippen vel en begin bijna te huilen. dus die diplomering is voor mij ook een soort van diploma omdat ik het toch kennelijk goed heb gedaan in waarin ik denk goed te zijn.

Het is een heerlijk feest zon avond... en ik zal het niet willen missen.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten