zaterdag 6 juli 2024

en dat na 22 km wandelen..

 

Wat stram in de benen, tenslotte heb ik gisteren best wel veel gelopen, om wederom te ontdekken dat het groene hart toch wel echt groen is.. en erg mooi is om te wandelen....Heb nog een paar etappes te lopen maar ik baal nu al als het afgelopen is.. Het verrassende vind ik wel dat ik op stukken kom waar ik nooit ben geweest, en natuurlijk is er veel hetzelfde, de geijkte paden moet je langs omdat je anders niet verder komt... kortom het is een uitdaging en erg leuk om te wandelen...

Maar goed vandaag dus toch naar de cross, donderdagavond heb ik schoolfeest dus dan kan ik niet naar de kb en vind toch echt dat ik wel 3x moet sporten. en dat haal ik dan net als ik vandaag de cross ga doen maandag de kb en dan volgende week zaterdag nog een keer wandel.. dan is het mooi in evenwicht.

Dus ik was er keurig op tijd, mijn lijf zei wel... moet je niet doen... mijn hoofd zei.. doen, bewegen is goed..

Van het lopen had ik wel wat spierpijn... en was ik wat stram maar dat was niet zo gek.. tenslotte gooi ik mijn lichaam ineens voor de leeuwen. en moet hij presteren met dat wandelen en nu weer de cross.

We begonnen met een warming up in 2 tallen.

De 1 in squat hold de ander hoge knieƫn en die moesten dan de handen raken van diegene in squat hold

Ik deed dit samen met Jeroen, dat ging erg goed.

we deden dit om en om

Daarna waren er diverse warming up oefeningen zoals:

hand vast houden en squat

ruggen tegen elkaar en dan squat en elkaars handen aantikken links of rechts

etc.

De laatste was het meest bijzondere, de 1 in squat de ander moet boven het hoofd uitstoten als bij een wedstrijd.. erg leuk en spannend. natuurlijk heb ik even voor de gek Jeroen zijn hoofd aangetikt.  kon het niet laten.

Daarna beiden in squat hold en dan riep Marco 1 of 2,  bij 1 moest de ene een stap achteruit zetten, bij 2 de ander. en de bedoeling was dat je die ander aantikt.

Na deze warming up gingen we aan de slag met elastieken

dat zijn brede zwarte banden die je om je bovenbenen doen en je zet er spanning op, daarna gingen we eerst squaten..  daarna lungen links en rechts naar voren, daarna naar achteren.

Op de grond liggen op 1 zij en dan eerst je rechterbeen om hoog langzaam dan links

ook hebben we nog dit staand gedaan...  kortom we zijn behoorlijk aangepakt

Daarna kwam de eerste wod

3 swing, 3 push up, 3 sit up en de volgende ronde 6 en zo steeds door tot de helft van de wod over was en dan moest je terug ik had de 21 gehaald, opvallend vind ik wel dat als je terug gaat je veel sneller klaar bent.. 

daarna in tweetallen

5 rondes elk

persoon 1

kon kiezen uit rennen, wandelen of lunges

de andere ging dan

10 boxjumps

  8 wallballs

    6 jumpsquat

   4 deadlifts 

        20 jumping jacks

en dat 5 rondes

er is afgesloten met het buikspieren, en nu ging het als volgt 1 persoon bedacht de buikspieroefening deed hem voor en die deden we dan 25 secondes en dan bedacht de volgende een oefening

heerlijk lekker relaxt op de burpees na. maar goed, die horen er ook bij

Het was weer een ouderwetse leuke les, de up leuk, de wodjes leuk en het eind ook daarna aan de thee samen wat weer helemaal geweldig was.

Kortom het was een mooie zinvolle ochtend.

 

 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten