zondag 30 juni 2024

ach krijg bijna medelijden met mijn lichaam.....

 

Als je zaterdagavond vroeg naar bed gaat kom je er niet onderuit dat je daarna zondag veel te vroeg op bent maar dat is dan wat het is...Dus ik besloot om maar naar de cross xxl te gaan omdat ik het wel erg leuk vind om te sporten. Mijn knie speelt wat op maar goed dat is iets wat erbij hoort even en juist bewegen is goed, al moet ik even goed opletten dat ik niets forceer maar dat kan ik.

Ondanks vroeg op toch nog bijna te laat bij de les.. ik kon niet opschieten, dat is volgens mij toch een gevolg van dat je denkt veel tijd te hebben, waardoor je in een soort vertraging komt. te relaxt zeg maar.. dus je doet het zo rustig dat je toch nog moet haasten op de 1 of andere manier.

Maar gelukkig was ik op tijd en kon ik meedoen met de les, dat kan zo wie zo altijd

De warming up was eerst in twee tallen..

het ballen spel, ik ging met Rene, inmiddels bijna al mijn vaste maatje als we met tweetallen moeten werken wat altijd met hem erg leuk is.

We hadden een hele grote gele bal.. in tweetallen naast elkaar., wel twee stappen uit elkaar en dan de bal bracht Rene naar links, dan naar rechts waar ik hem van hem overnam en dan ik naar rechts door en weer naar links en zo gaf je hem over, in feite gingen we de buikspieren doen.

Daarna met de ruggen tegen elkaar en in principe het zelf doen, met de bal maar dan draaide je net weer anders..zo ook met boven je hoofd naar elkaar overgooien.

De laatste was dat je op je rug moest liggen en de ander hield je vast bij de enkels en je lag dus eigenlijk met je hoofd tussen de benen van die ander.. die de bal vasthield en dan moest je eerst met rechts en dan met links tegen die bal schoppen en later met beide benen tegelijk... daarna wisselen.

( heb het heel netjes gehouden Rene:-) )

deel twee van de warming up was:

in je eentje een stang met een elastiek waarbij je diverse oefeningen ging doen eerst het elastiek onder je voeten en dan voorover gebogen staan en dan de stand als bij een row ophoog trekken, daarna voeten erop houden en dan high puhl doen, voeten er nog steeds op, en dan je armen recht en dan omhoog tot schouderhoogte, daarna de stang met elastiek in je nek en dan squaten. en als laatste de stang zonder elastiek en dan een oefening maar die ben ik kwijt.

Daarna begonnen de wods

de eerste in je eentje

10 clean

8 press

6 trusters

allemaal rechts

daarna alles met links

en dan 10 box jumps..

dit 5 rondes.


De volgende wod was in tweetallen

dus Rene en ik waren er klaar voor en we dagen elkaar wel uit

we moesten samen 

150 squats

150 push ups

150 sit ups

150 wall balls

en bij elke wissel  10 deadlifts en 10 swing..

Wij besloten om de eerste ronde in 1x 75 squats te doen

daarna alles 25 x wat erg lekker ging en goed.

we zijn dus goed op elkaar in gespeeld en dagen elkaar uit

Hierna was de pijp wel leeg.. en mochten we gelukkig met het leukste onderdeel beginnen

Rekken en strekken\

daarna meteen naar huis om te douchen en daarna naar de Herberg om samen te lunchen met de sportmaatjes

 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten