donderdag 20 juni 2024

Airco perikelen

 

Laatst toen ik terugreed vanuit mijn moeders woonplaats.. merkte ik al dat mijn airco het niet meer echt goed deed..Het werd niet echt koud in mijn auto, dus ik had al het vermoeden dat hij niet meer genoeg gevuld was, misschien zelfs wel smerig..

Dus ik besloot om maar eens bij de Euromaster in mijn woonplaats langs te gaan om een afspraak te maken, dat kon al een week eerder maar toen had ik niet genoeg tijd om te wachten, dus ik besloot om maar afgelopen vrijdag te gaan. Wat achteraf heel verstandig was, want het bleek niet een even snel te kunnen het blijkt dus heel lang te duren.. anderhalf uur om gewoon steeds het weer bij te vullen... nooit geweten, weer iets ontdekt.

Dus ik was er keurig op tijd en ze konden meteen aan de slag. er waren nog wat meer klanten, dus ik had afleiding genoeg heb er heerlijk zitten praten met eerst een man die werkzaam was in de wegenbouw, die vertelde over wat ze nu net hadden afgeleverd in de buurt van Vlissingen. een heel nieuw traject maar wel een tolweg wat heel jammer is.. maar ook hoe het allemaal werkt, ook dat zij zitten met soms weinig mensen in dienst omdat veel zzp-ers de klus aannemen maar die soms ineens op gaan zeggen omdat ze ergens weer een klus kunnen krijgen die langer duurt, dan zijn ze weer voor 4 jaar onder de pannen, dus dat is niet zo gek eigenlijk dat ze dat doen.

Daarnaast was het erg leuk ook een man met humor. Nadat deze man had afgerekend kwam de broer van een oud leerling eraan, dus daar ook heerlijk mee zitten praten over van alles en nog wat, voor ik het wist zag ik dat er wat werd gerommeld rondom mijn auto, dus ik dacht och als dat maar goed gaat.. maar dat ging het gelukkig bleek.. Toch vind ik het altijd net alsof je op een uitslag wacht van iets bij een dokter. tenslotte weet je nooit wat ze vinden in of aan de auto. en dan wat zijn de kosten.

Het is dan dat je toch met wat samengeknepen billen zit te wachten op het hoe en wat.

Maar gelukkig was het goed, wel kreeg ik te horen dat ik volgende keer eerder moet komen omdat het nu kantje boord was of de airco niet naar zijn mallemoer was gegaan. Dit omdat de vloeistof nog maar heel weinig was.. maar hij had goede hoop dat alles nog in takt was, maar het zou kunnen dat over een week alles ineens weg was en dan komt er een andere kostenpost aan..

Tot dus ver goed nieuws.. en ook de remmen waren goed, de accu is goed en ook de banden, dat deden ze meteen er maar even bij.. en als mijn auto vocht heeft onder de auto is dan condens die ontstaat door vocht op de koude leidingen. dus als ik dat zie geen paniek het hoort er bij., ook handig om te weten zeker als je getankt hebt en er ligt een plas, dat je dan niet meteen plat op de grond moet gaan liggen  omdat je bang bent dat de benzine tank lekt en de boel kan ontploffen.. etc...  ook een hele geruststelling.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten