vrijdag 14 juni 2024

Musicals gone mad ( deel 2)

 

Gisteren kwam ik tot de ontdekking dat ik dus een halve blog had geschreven, door de waan van elke dag was ik vergeten het verhaal af te schrijven. dus tja.. dan moet ik maar een vervolg maken.


Na de heerlijke pizza zijn we naar DelaMar gelopen om ons bij het cultuurminnend publiek te voegen van Amsterdam... Heel Cultuurminnend maar ook cultuur uitvoerenden waren er.. Ik meende zelfs, een vrouw waarvan ik dacht dat ze al overleden zou zijn, te zien Gerrie Van der Klei..|Een zeer bekende actrice in de wat meer onbekende scene. maar ze is wel erg goed geweest in wat ze deed. Toch moest ik een paar keer goed kijken of ze het wel echt was.. maar ze was het... later zagen haar de zaal in schuifelen met een glas wijn in haar hand om naar haar plek te gaan. Ze heeft nog haar oude elegantie en uitstraling van een gevierde actrice maar ach wat jammer dat ze naast een dikke laag make up ook nog een soort van gezichtscorrectie is ondergaan. met als gevolg dat haar karakteristieke trekken in haar gezicht compleet zijn afgevlakt.

Ook waren er wat meer onbekende bekende actrices en acteurs, vooral uit het genre dat Marco met zijn kids bezoekt, de acteurs in Kindervoorstellingen.. waar ik dus niet kom..

We mochten vrij snel naar binnen en konden dus de zaal betreden, Marco had perfecte kaartjes geregeld namelijk rij 10, niet te ver van het podium af maar ook niet te dicht bij.. de ervaring heeft mij al geleerd dat als je op de eerst rij zit je altijd de piespaal bent als een acteur of cabaret groep iets wil doen met publieksparticipatie...ondanks mijn jarenlange theaterervaring is dat nu niet meer mijn ding. ik heb mijn podium gehad en hoef nu niet meer zo nodig een podium te hebben....

Precies op tijd begon de show en we zaten er meteen al weer in,. de opbouw is prachtig.. men begint altijd met een lied waarin men dus ook meteen even paar mensen erg in het daglicht zet op een zeer grappige manier om daarna te eindigen met musicals gone mad in uitgebeelde versie uit te beelden. waardoor je weet nu gaat het beginnen. 

Het was dit keer een betere show dan de vorige keer vonden wij, ik zelf vond de cast veel beter en ook de vaart die in  de show zat was goed. Vond ook de spreker van de show dit keer beter al waren sommige grappen voorspelbaar en vooral niet leuk meer. Maar ach wat maakt het uit, het is ook wel weer aandoenlijk. Wat ik vooral erg kon waarderen was de eenvoud van de kostuums prachtig maar ook de hele show die ze hadden gedaan. 

Rond kwart voor 10 was de show afgelopen en moesten we terug naar de parkeergarage, die vonden we ook nog terug. Wel via een andere route maar dat kan niet schelen. Ik moest nog naar het toilet en dat was ff lastig maar kennelijk zeg ik het op zon manier dat men me  niet kan weigeren. Dus ik mocht terwijl er eerst wat twijfel leek te zijn. 

De terugweg was snel en we waren keurig op tijd terug in alphen. We hadden in het theater al afgesproken dat we volgend jaar ook weer gaan.

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten