dinsdag 4 juni 2024

Afspraak met vrienden....


 Het was alweer een tijdje geleden, maar het gekke is, dat dat nooit iets uitmaakt, we spreken af, ondanks dat we soms maanden niets van elkaar horen, is dat geen probleem omdat we weten het zit goed tussen ons.. dus dat is prima.

Afgelopen zaterdag vertrok ik dus naar Heiloo, waar Nadira en Albert wonen.. De weg er naar toe is altijd prima te doen, maar hun huis vinden is altijd wat gedoe.. je moet even zoeken waar je nou precies moet zijn. omdat de navigatie je altijd ergens lang wil sturen waar je dus niet bij hun huis komt maar dat je voor een sloot staat. je moet een straat later hebben maar de navigatie heeft dat nog niet begrepen. en dit keer begrijp ik het wel en toch.. juist pak ik meestal de verkeerde afslag.

Dit keer had ik het helemaal goed alleen kreeg ik door een omleiding ineens een toeristische omleiding door Heiloo. ben op plekken geweest waarvan ik dacht dat dat niet meer bestond.. het was een happening

Gelukkig trapte ik er niet in dat ik de verkeerde afslag pakte maar toch de goede had uiteindelijk en kon ik dus mooi op tijd bij Albert en Nadira zijn.

We hadden het plan om te gaan wandelen, maar aangezien het weer nou niet echt de zon liet schijnen. de paden in die omgeving toch wel nog erg drassig zijn, zeg maar ondergelopen, besloten we om dit maar niet te doen maar om naar Alkmaar te gaan om de miniaturenroute te lopen.. ik wist van het bestaan in Leeuwarden maar niet in Alkmaar, en het is wel leuk om daar ook ooit iets mee te doen bij mij op school of in het bospark..... om zo leuke kleine tafereeltjes te maken op verborgen plekken 

Helaas of misschien ook wel erg leuk was er de Kaeskoppenstad. in het gebied waar wij dus moesten zijn. dus we besloten om maar dat te gaan doen, het is een beetje een aandoenlijk spektakel waarbij je de geschiedenis van vroeger ziet met o.a. de builenpest etc.. mensen doen ook aandoenlijk hun best om ons te vermaken.. Zeker als je erin trapt en gaat luisteren naar het verhaal over de Slinger van Foucalt, die in Parijs hangt, nou de man die het vertelde. was helemaal in zijn nopjes over dat we wilden luisteren en hij pakte dan ook zijn podium.. hij begon te vertellen en bleef maar doorgaan.. er kwam geen eind aan, we hebben geluisterd naar een aantal onwaarheden, Albert dacht al eerder ik ben er klaar mee en die liep weg. Nadira en ik hebben nog even geluisterd maar het boeide niet meer dus nadat we vriendelijk had geknikt en lief gelachen heel dom hebben gekeken zijn we ook gauw verder gelopen.... gelukkig zijn wij niet zo herkenbaar in de stad.

Het was zeer vermakelijk om rond te lopen in Alkmaar op deze manier en dit een keer eenmalig mee te maken.. We waren wel erg blij dat het niet zo druk was, dus dat maakte het ook aangenaam lopen en genieten.

Bij thuiskomst had Nadira een heerlijke vegetarische lasagne gemaakt, en als toetje kwam Albert zijn toetjes. met rabarber/ aardbeien prut, weet even geen betere naam, maar het was heerlijk met daarop  ijs met een toefje slagroom heerlijk .

Rond half 9 ben ik weer richting huis vertrokken waar ik geen last had van omleidingen etc en zo kwam ik veilig thuis na en een heerlijke dag met Nadira en Albert.












Geen opmerkingen:

Een reactie posten