zaterdag 15 juni 2024

Ach het bed lag zo lekker...

 

Ach het is elke zondagochtend tegenwoordig vechten tegen de bierkaai, maar dit keer heb ik gewonnen, Vriend Niels zou ook komen dus moest ik wel naar de Cross xxl. en om eerlijk te zijn als ik er ben ben ik weer blij, al merk ik inmiddels dat de laatste weken school er zijn en met net een projectweek in de benen die niet zo lekker verliep als het had moeten gaan is het wel even slikken als de wekker om kwart voor 8 gaat en je dan echt jezelf uit je bed moet halen.. maar het is dus gelukt...

Het was nog even spannend of vriend Niels zou komen want hij was jarig op zaterdag en Niels kennende heeft hij toch wel wat in een glaasje gekeken, maar gelukkig hij was er ook.

We begonnen in tweetallen, ik ben met René gegaan, mede omdat we aan elkaar gewaagd zijn.

De warming up begon met yoga blokken, iedere tweetal kreeg een blok je moest een soort lucht burpee doen en het blok voor je neerleggen en dan het blok daar neer leggen waar je kwam met je handen. René is lang en dus ideaal, we schoten lekker op. Zo hebben we diverse oefeningen gedaan, met walking lunges naar het blok, dan de lucht burpee doen en dan het blok weer neerleggen, daarna met box jump etc. kortom het was weer een leuke en afwisselende warming up.

Daarna de warming up voor je armen. we begonnen met een elastieken band, we moesten eerst de band  klein, uitrekken, daarna de band  groot uitrekken achter onze ruggen, daarna kwam er nog 3 oefeningen die ik inmiddels geblokt heb met die band. maar ze waren wel goed ik had overal spierpijn.

Daarna gingen we een aantal buikspierachtige oefeningen doen.  het begon de omgekeerde plank en dan onze voeten om en om uitstrekken. Daarna met een kb, de kb optrekken tot onze kin en de ellebogen naar onze oren toe, daarna de kb around de world, dus rond je lichaam draaien, na 2 keer wisselen van richting eerst links om 2 x, en dan rechts om 2 x en dat zoals al deze oefeningen 45 seconden. daarna moesten we de kb boven onze hoofden doen.

Wod 1 bestond uit:

AMRP van  15 min

3 kb press, 

3 kb swing

3kb trusters

3 kb rows R en L:.

1 farmerwalk.

 Wod 2 was in twee tallen dus ik ging met René

persoon 1 wallsitt

en dan sprak je af hoeveel je van elke oefening ging doen tot je bij de 100 bent samen

100 squats

100 push ups

100 box jumps

100 sit ups

100 wall balles

we deden dit best heel snel vond ik

Daarna gingen we een  EMOM wod doen

3 kb swing rechts

3 cleans rechts

3 squats rechts

3 thrusters rechts

en dan het zelfde nog met links

dit deden we 5 rondes

maar bij ronde 5 kwam de aap uit de mouw moesten we er plotseling 5 doen. dodelijk

Daarna was de les klaar en hebben we met bijna allemaal heerlijk gezeten en thee gedronken en bij gepraat. 

Wat is het toch een heerlijke groep om mee te sporten het is elke keer weer een feestje met elkaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten