zaterdag 8 juni 2024

Moco museum

 

Afgelopen zaterdag was ik afgereisd naar Amsterdam voor de tentoonstelling in het stedelijk, maar aangezien ik veel te vroeg was, heb ik meteen de kans gegrepen om ook het MOCO museum te bezoeken waar ik jaren geleden een keer ben geweest, waar ik veel werken van Banksy heb gezien..

Het museum is een  ander soort museum geworden, heeft niet alleen maar streetart tegenwoordig maar ook kunstenaars van een andere discipline kunnen er werk laten zien. 

Zo was er een expositie met werk van Robin Williams waar ik erg om heb moeten glimlachen.. heel eenvoudige kunst maar wel de draak steken met het leven met zijn cartoonachtige kunstwerken met teksten. maar ook soms met een mooie boodschap.. prachtig.

Daarna was er een tentoonstelling over Barcelona, waar een heel kort filmpje werd getoond van Johan Cruijff en in de andere zaal van een vrouwelijke voetballer waar ik nog nooit van heb gehoord, dit vond ik om eerlijk zijn wat minder.

Er was beneden in de kelder een prachtige lopende tentoonstelling van studio Irma wat me erg deed denken aan werk van Yayoi Kusama waar ook een klein werk van te zien is.

Het was er prachtig om te lopen,  natuurlijk hing er ook werk van Banksy waar ik altijd al gek van ben maar nu zag een werk van hem dat ik niet kende maar die me echt heeft geraakt.. 

Ook was er natuurlijk werk van Keith Haring en Andy Warhol..  prachtig werk..  nadat ik alles had gezien en wederom onder de indruk ben van een museum dat zo mooi en zo klein is maar prachtige exposities in die kleine ruimte maakt, ben ik onder de indruk. 

Dat ik met korting naar de expositie kon door de museumjaarkaart maakt het extra leuk.

Nadat ik door de shop was gelopen ben ik door de tuin naar buiten gegaan waar ook prachtige werken stonden die mooi zijn neergezet en soms met een glimlach door mij werden bekeken, zeker de beelden waarbij op hun gezicht een soort mobiele telefoon was afgebeeld. prachtig.






het werk dat ik niet kende van Banksy



Geen opmerkingen:

Een reactie posten