woensdag 26 juni 2024

Eten met Niels ( Koeien en Kaas)

 

Drukke werkzaamheden veel vrij, veel andere dingen dus het was weer tijd om met vriend Niels af te spreken om weer eens samen te eten en bij te praten.. We gingen de laatste tijd vaak naar Shabu Shabu, maar vond het ook wel weer een keer leuk om ergens anders te eten dus besloten we een keer Koeien en Kaas te doen. en ik had al besloten dat ik voor de kaasfondeau zou gaan, heel lang geleden gehad en soms is dat gewoon weer een keer lekker. tenslotte gaan we richting de zomervakantie dus.. het mag wel weer eens genieten worden, als is het deze week wel  raak. eerst shabu shabu met Christian, daarna de stadsherberg met de sportmaatjes, dan met Niels koeien en kaas en dan aanstaande vrijdag ook nog naar Peter en Maroeska om te eten..een zuinige week voor eten kopen dus.

 We waren keurig op tijd, Niels stond al te wachten, altijd prettig als iemand op je wacht, voel je je zo welkom en je maakt meteen ook iemand blij, omdat die blij is dat je toch gekomen bent.. dus het is een prachtig cadeau om iets later te komen.... 

We zijn lekker buiten gaan zitten, onze ober was volgens ons iemand in opleiding, want hij was zeer ijverig, kwam ook heel vaak langs bij de tafel en vroeg dan of alles naar wens was, als we dan zeiden dat is het, dan zij steevast..fijn om te horen... heel bijzonder. maar na 50 keer dezelfde reactie wil je iemand wel een pot kaasfondeau naar zijn hoofd gooien maar ja dat mag niet.

We zijn begonnen met brood met smeersels.. en daarin maken ze de cruciale fout.. we bestellen alles vegetarisch en dan komen ze met de broodplank, prachtig met daarbij dan drie dingen die op je broodje kunnen en dan zit er naast tapenade, kruidenboter een bakje bij waarbij de mayonaise is aangemaakt met rookvlees.. ze zijn er trots op.. als je dan verteld dat je vegetariër bent zijn ze even van slag, en natuurlijk proberen ze het meteen goed te maken, maar de keuken heeft niets extra's en gelukkig ben ik dan niet zo moeilijk heb ook genoeg aan gewoon aan dat andere, maar als je er echt over nadenkt is dat wel heel bijzonder dat ze daar dus geen rekenschap mee ge

houden.

Na onze broodjes en al we al 5x hadden gezegd dat alles lekker was en tevens 5x gehoord hadden fijn om te horen.. kwam er het hoofdgerecht. daar waar we ons al op hadden verheugd.. de kaasfondeau.. en het brandertjes waren ze eerst vergeten..en het bleek ineens dat ze maar voor 1 persoon hadden gemaakt..  dus daar kwam meteen actie..  totdat de tweede portie kwam hadden we alweer  10 keer gehoord dat het fijn was om te horen.. dat het goed was.

We hadden de fondeau besteld met de kruidentappenade. maar dat bleek gewoon een aantal gedroogde kruiden uit een potje te zijn die ze op de, na ik vermoed al kant en klare kaasfondeau strooien, ik had ergens verwacht dat er verse kruiden in zouden zitten.. wat ik zelf altijd doe.

Maar het brood, de gesneden groentes etc waren allemaal heerlijk en dat was heel vaak fijn om te horen voor de ober... 

We hebben samen heerlijk zitten te praten en zon avond vliegt toch echt voorbij. al hadden we elkaar maandag nog gezien, toch blijft er genoeg te praten en vooral om er wat langer bij stil te staan.. erg leuk samen weer.

Nadat we ons best hadden gedaan aan het gerecht, werd de tafel afgeruimd en vonden we het erg fijn om te horen dat we een toetje konden nemen, we kozen voor de brownie, met melkchocolade mousse en witte chocolade ijs.. heerlijk..

Rond 10 uur braken we op en de ober bedankte ons voor onze aanwezigheid en vond het weer zeer fijn om te horen dat hij naast een fooi ook ons goed had bedient.. ik dacht toen ik wegliep met Niels wat jammer dat ik niet had gezegd je vind het vast fijn om te horen dat we het zo goed hebben gehad. ik denk dat hij dan totaal van slag was geweest... maar geloof me het is entertainment als je er op gaat letten...  en je kan er heerlijk mee spelen..  dus ik raad zeker aan om bij Koeien en Kazen te gaan eten en dan hoop ik dat je ook onze ober hebt.. het is humor..

Samen zijn we naar de fiets van Niels en mijn auto gelopen waar we afscheid hebben genomen met de belofte dat we dit snel weer moeten doen en dat we dan naar de Herberg gaan.. nu al zin in






Geen opmerkingen:

Een reactie posten