donderdag 5 augustus 2021

zweten.... en conditie....


 Eindelijk na lang wachten, kon het gebeuren, kreeg ik de kans om de step te proberen, want ja dat moest ook nog gebeuren. Ik had mijn voorwiel bij het vervoer eruit gehaald en kreeg hem er dus gewoon niet meer goed vast in. Het leek mij heel gevaarlijk om dan dus met dat ding te gaan steppen, je weet maar nooit als je wiel eruit vliegt ben je wel duidelijk de sjaak.. lig je met je goede gebit op het asfalt te happen en te hopen dat het goed gaat komen. niet dus.. dus besloten dat het gemaakt moest worden.

Het duurde even, denk ook dat ik bang ben dat ik het steppen leuker ga vinden dan het wandelen met als gevolg dat ik dus niet of minder wandel.. maar daar heb ik inmiddels goed over nagedacht, de step is voor handig, bijvoorbeeld als ik naar school moet en wat laat ben,  en voor als ik een keer geen zin heb om te lopen.. maar ik blijf wandelen lukt dat niet dan gaat de step de deur uit, zo simpel is het.

Maar eindelijk dus naar de fietsenmaker geweest om te laten kijken naar de zelfspanner van mijn voorwiel. Eerst besloot ik nog even thuis de banden op te pompen. maar mijn pomp heeft een bijzondere gebruiksaanwijzing. je moet hem op slot zetten op je ventiel. dat deed ik dus niet met als gevolg dat het wiel helemaal leeg liep..  ik ben toch aan het puzzelen geweest om uit te zoeken hoe het pompje werkt. maar ben er achter. Er zullen veel mensen zijn die zich nu de kreukels lachen  omdat ik niet wist hoe een handfietspomp werkt, maar ben er inmiddels achter en als excuus gebruik ik dat ik al bijna meer dan 25 jaar geen fiets meer in handen heb gehad..  af en toe leende ik een fiets omdat ik ergens heen moest fietsen, maar sinds ik een auto heb , heb ik geen fiets.. vind dat niet zo milieu vriendelijk om twee voertuigen te hebben, van staal en metaal....  maar inmiddels begreep ik dat als je een step hebt dat dat ook erg milieu vriendelijk is omdat je minder benzine gebruikt en ook minder uitstoot hebt. dus nu mag het en nee er komt geen fiets.. ook niet met ondersteuning.

De step is gemaakt en ik, stoer als ik ben meteen een redelijk stukje gestept, want ja ik ben natuurlijk door dat vele sporten en door dat wandelen topfit.. dus niet.. mijn hemel, kreeg ademnood, tegen de heuvels op op het fietspad is een ware beproeving van mijn conditie en beenkracht.  bochtjes nemen is ook weer een hele andere tak van sport, zeker als er een wat oudere dame op leeftijd zich daar ook bevind kortom, nog veel oefenen..daarnaast zweet ik als een otter, loopt het snot uit mijn neus.. en besef ik dat ik erg moet moet opletten nu, hand uitsteken gaat wat lastig momenteel maar dat gaat vast ook komen, maar het is wel een aanslag op mijn conditie. Dus meteen besloten op de dagen dat ik sport bij de sportschool en dus niet kan wandelen ga ik met de step oefenen en rondje rijden zodat ik dat ook onder controle krijg en niet meer zo buitenadem ben en me kapot zweet van het gewoon een beetje steppen.. kom op nou zeg. ik heb een conditie als een paard, loop soms mensen bij de sportschool eruit die veel jonger zijn.. gooi met kb gewichten van 16 tot 20 kilo etc.....  wandel lange afstanden van 20 en meer km. kortom dit zal ook goed komen maar is wel even heel erg wennen.. maar dat het leuk is een feit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten