maandag 2 augustus 2021

bootje en een broodje en meer vakantiegevoel

 

Het opstaan was wat minder enthousiast als anders maar ik ben er uit en daar gaat het om tenslotte.... en dat is ook lekker.., uitgebreid de ochtend rituelen gedaan, de gekwetste tenen van gisteren ingepakt met wat ik altijd doe zodat ik een minimale last heb van de blaren die gisteren mijn leven probeerden te veraangenamen, maar daar stink ik dus duidelijk niet in.

Van te voren moest ik nog wat dingen regelen voor vrienden van mij, dus dat heb ik snel even gedaan, het verzorgen van hun vissen etc, maar ook meteen maar wat spullen gehaald wat was aangekomen dat ik had besteld via de wish.. die naalden van hun zijn zo handig, niet meer dat gepiel met draad door oogje, nee je legt hem aan de goede kant van de naald, aantrekken en pats hij zit in de naald geen gedoe en je kan meteen aan de slag met mijn medisch handelen.. juist de blaren doorprikken met dat  draadje

Er staat wel boven Bootje en een broodje maar misschien had de titel moeten zijn Broodje, bootje en buitje.. maar dat kan het vakantie gevoel niet  weg nemen ik heb tenslotte vakantie heerlijk

Toen ik in Leiden aankwam en mijn auto ging parkeren in de Morspoort, werd ik overvallen door Nadira die samen met Albert ook een dagje Leiden deden. ik helemaal blij, dus al pratend liepen we naar de blauwe brug waar, waarschijnlijk Chris en Rick al zouden staan te wachten, helaas niet, omdat Nadira en Albert een lunch afspraak hadden moesten ze doorlopen zodat ze de mannen misten.  Ik stond nog wat te kijken en de mannen kwamen keurig op tijd zoal altijd. dus wij samen naar bootje en broodje..  we hebben ons aangemeld, maar toch mijn verbazing kregen we dus geen broodje maar wel het bootje. dus ik heb niets gezegd maar begreep het niet, dacht dat ik weer iets verkeerds had begrepen daar ben ik nogal goed in namelijk.. dus het was niet anders. De toch door Leiden was op het water leuk, zeker omdat je dingen hoort die je niet wist. zoals over dat de grijze dakpannen op het dak vroeger duurder waren dan de rode dakpannen, dat je dus aan het dak kon zien of iemand rijk of arm was, maar dat de armen ook niet gek waren die lieten dan de voorkant die je zag vanaf het water met grijze dakpannen beleggen en dan rood aan de zijkant want dat zag je niet.. 

Ook het verhaal over dat vroeger mensen voeren en dat ze in het donker niet hun voordeur konden vinden, want er was geen straat verlichting maar dat ze dan vaak het licht in de hal aan lieten, wat dan scheen door het raam boven de voordeur.. zodat ze hun huis konden vinden. daar komt natuurlijk de term boven licht van..

Ook dat vroeger alleen de rijke mensen in de kerk mochten worden begraven maar onder Napoleon mocht dat niet meer, omdat als deze graven niet goed waren afgesloten dan ging het zo stinken in de kerk..  dus de rijken kregen een eigen begraafplaats want ze konden niet bij arme mensen op het zelfde kerkhof liggen. de term rijke stinkerd verwijst dus naar dat de rijke mensen die in de kerk lagen zo stonken.

Na het bootje gingen we dus maar op zoek naar een leuk eettent en dat werd TAbu een mexicaans/ caribiaans soort eettent waar ze een heerlijk  vegetarische salade serveerden.. helemaal leuk en lekker.. in het begin dacht ik wat weinig maar nadat ik hem had opgegeten bleek het meer dan genoeg te zijn. het vulden behoorlijk.

Na deze lunch zijn we rustig naar de bioscoop gelopen,  om de film  "words on bathroom walls"te gaan bekijken, de recensie van deze film stond in de blog van gisteren.

Na deze prachtige film, waarbij ik bijna mijn nek had gebroken, ik had even niet door dat er een trapje was, dus ik lag bijna languit in het gangpad., .maar ach dat geeft meteen aandacht. ik voelde me een beetje Dana International bij de uitreiking van de prijs aan de volgende winnaar., gingen we een korte maar leuke wandeling maken door Leiden, en dan weten de mannen toch veel van deze stad, niet voor niets hebben ze daar zo  lang dichtbij gewoond. 

Bij Bol lokaal hebben we onze avond eten gegeten een prachtig en leuk restaurant, waar je dus steeds kleine porties krijgt. de mantra van de mannen, die je met elkaar deelt..  heerlijk voorgerecht warme kroketjes met kaas en rucola, daarna een geroosterde bloemkool schotel, een gepofte rode biet met van alles en nog wat, een heerlijk bord patat,  een eischotel waar je je brood in moest dippen, ook erg lekker,  en we hadden nog een soort buffelmelk kaas  met diverse aanvullingen.. als toetje kozen we drie verschillende dingen.. ik koos de natte Nancy, een chocolade taartje, met daarbij  gezouten karamel, en volgens mij is deze karamel gemaakt door middel van een blikje koffiemelk heel lang te koken.. zodat hij karamel gaat worden. heel bijzonder.het was namelijk niet echt de karamel die ik ken als je hem maakt met suiker.

DE mannen kozen voor een citroencake en witte chocolade mouse./.

De dag was zoals altijd voorbij en over voordat we het doorhadden en het was wederom genieten met elkaar. Samen naar de parkeer garage gelopen om en daar afscheid genomen van elkaar.. .


Geen opmerkingen:

Een reactie posten