dinsdag 3 augustus 2021

Millennium lunch

 

Ongeveer eens in de twee maanden spreek ik af met Elias, een sportmaatje van vroeger, die inmiddels verhuisd is naar een klein gehucht in Zuid Holland waar hij erg gelukkig is met zijn vriendin.

We zoeken proberen alle eettentjes uit in de buurt met een lunch om zo eens uit te zoeken wat nou de leukste is.. en daar zijn we nog niet over uit, toch is het wel iets om over na te denken dat ik eigenlijk achter af gewoon van elke omelet of uitsmijter een foto had moeten maken zodat we het verschil konden zien.. want vaak komen we toch uit bij de uitsmijters en omeletten..  want vaak is het andere nou niet echt geweldig en vaak zo voorspelbaar. okey dat zijn de omeletten en uitsmijters ook.

Dit keer had ik de eer om een tentje uit te zoeken en dat werd een tentje wat ik niet kende, dus door het struinen op het internet kwam ik het restaurantje Millennium tegen.. nooit van gehoord, dus ik heb even een berichtje gestuurd of deze zaak Elias ook wat leek, hij vond het geweldig leuk eruit zien, en dat klopt ook op de foto's.

Dus we hadden afgesproken om 13.00 bij dit restaurantje, aangezien ik niet wist waar dit was, besloot ik na het sporten van de ochtend even de kaarten aan te zetten van Google en er even met de auto naar toe te lopen..  dat ik het niet kende was al meteen duidelijk.. want. juist het was dus een lunchroom bij het bejaardenhuis... heel verrassend.

Dus ik appte meteen aan Elias dat we dus gingen eten bij het bejaarden tehuis en of hij  dat erg vond.. waarop ik het heerlijke antwoord kreeg dat hij dat wel fijn vond kon hij al vast uitzoeken hoe hij als ik daar ooit zit er moest komen om een advocaatje te drinken met slagroom en een after eight.. dus het was meteen duidelijk , ik hou erg van deze humor. en aangezien hij 21 augustus een feestje geeft weet ik al wat hij krijgt van mij om alvast aan de smaak te wennen, lijkt  me wel aardig. Ik hou erg van deze humor met elkaar.

We kwamen de ingang binnen bij het restaurant en het eerste wat Elias zei het ruikt hier naar bejaarden , en het klopt, er hangt echt de geur van mijn oma.. heerlijk  

We kwamen binnen en hadden wel heel lief een tafeltje gekregen bij het raam,  mijn bestelling groene thee ging niet door, want ze hadden geen groene thee, dus ik kreeg een zwarte thee.. kennelijk is dat wat nu erg onder de bewoners leeft daar. 

De bediening is aandoenlijk te noemen, ze hebben alle tijd voor iedereen voor een praatje, moet zeggen vind ik lief maar op de 1 of andere manier irriteert het met ook, zeker omdat ik dan gewoon wil eten en kletsen met Elias, de laatste nieuwtjes uitwisselen maar ook praten over de dingen die ons bezig houden.

We hebben zeer vriendelijk en correct gereageerd en we mochten de bestelling door geven, dus ik bestelde de kaas met verse spinazie blaadjes  en Elias de hete kip. bij hem werd gevraagd wat voor brood hij bij wilde.. bij mij niet.. dus toen de dame vertrokken was zei ik zo.. zou ik er wel brood bij krijgen. of gewoon een gebakken ei op een bord.. lijkt me niet echt geweldig.. gelukkig viel het mee en kreeg ik wel twee plakjes cassino brood wit..  maar het eten was prima, niet spectaculair maar prima voor  7,50 dus geen punt. Ook de versiering bij het gerecht was prima... zag er mooi en verzorgd uit.. echt iets waarop je geen kritiek kunt hebben maar ook niet dat het nou je een gat in de lucht laat springen van genot. maar dat was niet erg, de inrichting op de foto's zag er prachtig uit.  en het was goed tenslotte waren we samen en konden we bij praten en dat was heerlijk en gezellig samen.. het was genieten en zoals altijd.

Bij het afrekenen ging het wat mis want de pin automaat reageerde niet op mijn horloge en ook niet op mijn telefoon en ik heb natuurlijk nooit mijn pasje bij me omdat ik die niet nodig heb, ik doe het met mijn horloge dus dat was even akelig, gelukkig kon Elias betalen met zijn pasje. maar het is vreemd, als dat ook niet had gekund dan was het helemaal lastig geweest, dan hadden ze me maar moeten vertrouwen en dan was ik even naar huis gelopen en terug gelopen tenslotte was het niet zo ver  lopen van mijn huis

 Nadat we een nieuwe afspraak hadden gemaakt  gingen we ieder weer onze eigen weg.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten