vrijdag 20 augustus 2021

ff naar moeders


 Het is natuurlijk vervelend dat een vakantie zo snel voorbij is, zeker als je in het onderwijs zit vliegen die weken voorbij.. het voordeel is dat het ook zo weer vakantie is, dus dat maakt het wel weer gemakkelijker voor mij. 

Toch is het een lastig iets dat het zo snel gaat, ik had bedacht dat ik deze vakantie toch nog een paar dagen bij mijn moeder zou gaan logeren, gewoon voor de gezelligheid en ook omdat we dan zo lekker echt kunnen bijpraten. Helaas door van alles wat er in de vakantie gebeurde, was het ineens nog maar 2 weken en ik had nog zoveel te doen dat ik besloten heb om dan maar op een dinsdag naar haar te rijden, daar een nacht te slapen en daarna rond 12.00 terug te gaan naar Alphen wegens een eet afspraak maar ook omdat ik wil sporten.

Ik was van plan om pas om 17.00 te vertrekken, toch bedacht ik me, mede omdat ik wist dat mijn broer en neefje er zouden zijn, het wel leuk zou zijn om er vroeger te zijn. Dus ik besloot om 15.00 te gaan rijden, dat liep wat uit wegens wat gedoe met de helpdesk van de microsoft omdat ik een conflict heb met mijn foto vieuwer waardoor hij zich zelf steeds eruit gooit als ik foto's bewerk, dus dat  is een lastige, helaas is het niet opgelost maar goed ik moet er mee leren leven.

Onderweg ging het lekker, die 100 km per uur is te traag, maar gelukkig kan ik 105 rijden en soms iets harder, zeker als het stille wegen zijn en het regent is daar geen agent te bekennen momenteel.. 

Om half 6 kwam ik aan bij mijn moeder, nadat iedereen begroet was, heb ik haar nieuwe telefoon bewonderd en gezegd dat ze een goede had gekocht, ze kan er alles op en is dus ideaal. maar toch. voor haar nog lastig. vooral omdat ze dus moet wennen. Voordeel van deze telefoon is dat ze als ze een bericht wil sturen ze gewoon op de microfoon kan drukken en dan de tekst kan zeggen en dat word dan automatisch omgezet naar een geschreven tekst, ze hoeft dus niet meer te typen, nadeel ik krijg nu geen berichtjes meer die te grappig zijn om te lezen omdat ze soms zo, door oa auto correct onbegrijpelijk zijn dat ik echt moet raden en er soms over na moet denken, maar voor mijn moeder is dit wel ideaal denk ik. al zal het haar tijd kosten om er aan te wennen en er mee te werken.

Mijn broer en neefje hadden voor een maaltijd gezorgd, patat, met diverse hapjes en salade en brood, een bijzondere maaltijd maar zo met liefde gekookt en met elkaar aan tafel zitten was weer een ouderwets feestje.

Na het eten, nog een ijsje gegeten om daarna samen met mijn broer de afwas te doen, als vanouds en daarbij met elkaar klieren, heerlijk.

Rond een uur of  8 gingen mijn broer en neefje weg zodat ik nog een heerlijke avond had met mijn moeder, het is grappig, ik had het zo niet bedacht maar mijn moeder had dat in haar hoofd, en dat vind ik leuk, ik kwam namelijk aan met een bos bloemen, en zoals oude dames betaamd zijn ze nieuwsgierig wat er aan de hand is, eerst mijn broer met zijn zoon, dan ik. dus werd er gevraagd of mijn moeder jarig was, ze zei dus nee, maar ik meteen nou ma nou moet je niet liegen, je bent jarig vandaag, mag je best toegeven en heb haar op de galerij dus uitvoerig in zicht van die buurvrouwen geknuffeld en gezoend en gefeliciteerd.. .ja dat gebeurt voor ik het weet, en dat gebeurt me vaker is het ineens theater.

Terwijl ik naar binnen liep hoorde ik mijn moeder tegen de buurvrouwen zeggen, nee het was zondag 10 jaar geleden dat mijn vader was overleden en dat hij is gecremeerd was op 15 augustus, dus wij kwamen omdat we dat met haar wilden herdenken.. heel gek ik heb natuurlijk mijn moeder een kaartje gestuurd voor 15 augustus waarin ik tegen haar zei dat ik deze dag even extra aan haar dacht, ik incluis een klein cadeautje, maar dat ik naar haar toe ging had daar niets mee te maken, het was omdat het zo het beste uitkwam, maar dat maakt niet uit..  ze maakt een mooi verhaal en dat is prima.

We hebben samen eerst gekeken naar de slimste mens, om daarna lekker bij te praten over van alles en nog wat. voor ik het wist was het alweer zo laat dat we naar bed moesten.. Mijn moeder heel lief, we slapen morgenvroeg lekker uit hoor, en daar heb ik wel oren na, ik dacht lekker tot een uur of 10 in bed.. maar nee hoor mij moeder, nooit een vroege vogel, maar nu dus wel, liep al lekker te zingen door het huis om 8 uur. dus ik heb nog even gewacht maar om 9 uur uit bed gegaan. lekker nog even met mijn moeder zitten praten en te ontbijten, daarna maar naar huis gereden om 12.00. Ik moest namelijk nog wat dingen doen in en om Alphen, mijn wandelschoenen ophalen, omdat ze namelijk op waren gerekt maar ook om er zooltjes in te laten leggen, daarna de vissen voeren van vrienden die op vakantie zijn. en nog even wat halen bij het Kruidvat.. kortom mijn middag was weer om en vol voor ik het doorhad

En ja het is altijd een feestje om mijn moeder te bezoeken er te zijn, het is altijd meer dan gezellig.

Heb inmiddels ontdekt dat het voor mijn lijn goed zou zijn dat ik weer aan het werk ga, dan pak ik mijn ritme weer en dan is het beter, nu  gooi ik er met de pet na met alle gevolgjes van dien.. ik moet weer aan de bak zeg ik steeds tegen mezelf, zeker naar het ijs festijn in Berlijn , ik besef me ook heel goed dat ik veel gelopen heb daar, en dat ik eigenlijk een hele goedkope vakantie heb gehad, er zaten natuurlijk wel wat dure dingen tussen, maar ja met betrekking tot eten viel het erg mee.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten