maandag 9 augustus 2021

De muzikale hulk met goshbusters en Thunderstorm

Het was weer zondagochtend, de wekker ging en dit keer, alsof ik er aan gewend raak om op te staan zo vroeg. Al is het nog steeds niet mijn hobby, mede omdat op zondag de Jumbo dicht is en ik dus daardoor niet gewekt ga worden door enthousiast vrachtwagens die piepend achteruit rijden, die nog even extra gas geven om te laten horen dat ze een motor hebben, of enthousiaste personeel dat schreeuwt naar de chauffeurs omdat ze blij zijn elkaar weer te zien.. of enthousiast vuilnismannen die vinden dat ze best om half 7 de containers kunnen legen met alle lawaai van dien. Inmiddels is men er wel achter dat het niet handig is om om 7 uur de glascontainers te legen.. dat niet echt op prijs word gesteld door de bewoners... zeker niet op maandagochtend..  de gruwel

Maar terug naar de les van Marco, die wederom zijn creatieviteit heeft gebruikt om een afwisselende les te maken, ik vind het zo leuk dat het net als de chicken les, de lessen een naam krijgen zoals nu ook de Hulk. part1, part 2, part 3 en part 4..

In deze lessen is de muziek niet alleen ondersteuning maar ook word deze muziek gebruikt om  een oefening te doen, wat ik weer erg gaaf vind, mede omdat je daardoor de muziek integreert in de les.

De warming up bestond uit:  het nummer I get knocken down.

gevolg  rennen op de plaats en als er gezongen werd I get Knocken down, dan een burpee, en als er een rustig stukje muziek kwam in de plank.

Prachtig bedacht maar dat rustige stukje stond niet in verhoudingen met de rest, ik heb me ongans gerend op de plaats

De Hulk part 1

12 min amrap

5 squats

7 box jumps op het podium

9 lungens per been, 

geloof me dat is killing vooral die lunges maar dat komt ook omdat ik daar niet echt goed in ben

Nadat dit was volbracht kreeg ik de vraag of Goshbusters of Thunderstorm, 

aangezien ik wist dat we beiden moesten doen koos ik maar voor Thunderstorm. wat resulteerde in een afschuwelijke tussenoefening voor we naar de Hulk part 2 gingen

we moesten

op de muziek jumping jacks maken en als het woordje Thunderstorm kwam een squat maken.. slopend dit.. want die jumping jacks ging ik na het wandelen  van gisteren en het oefenen op de step voelen in mijn kuiten.. dat is geen pretje dat is duidelijk.

( inmiddels waren Misjel en Do ook aangeschoven)

De Hulk part 2 

12 min amrap

5 shoulder press

7 front raissers

9 push up

Na mijn 10de rondje begon het zweet langzaam van mijn bovenlichaam zich naar plekken te verplaatsen dat je de indruk wekt dat je in je broek hebt geplast, gelukkig is dat niet zo maar toch.. het is niet smakelijk,

na deze 12 minuten

kregen we de volgende muzikale intermezzo

Goshbusters

dat hield in lunges maken, terwijl je benen al verzuurd waren van de eerste serie

en als het woordje Goshbusters kwam dan een burpee

hierna was ik gesloopt, ben al niet zo heel goed in lunges maar dan ook nog een burpee doen dat is lastig, behoorlijk lastig

De Hulk part 3

30 minuten

elke oefening doe je eerst 5 x, daarna 10 x, en zo door totdat de 30 minuten voor bij zijn

 de oefeningen die we moesten  op een halve boso baldoen waren:

lunges

squat

push up

burpee

butt lift

mountain climbers


Daarna wederom een muzikale intermezzo:

twee zangers, kan de namen niet zo goed lezen op het briefje van Marco

maar het was als volgt als de vrouw zong dan moest je in v-sit zitten  ( en dat mens zong langzaam vreselijk. wat moest je lang zitten in deze onmogelijke houding)

als de man zong, dat ging lekker snel en vlot. misschien ook wel omdat hij aan het rappen was moest je 

sit -ups doen.

Daarna

 de Hulk part 4

20 minuten  

wederom de opbouw eerst alle oefeningen 5x en dan 10 en dan zo door.. tot het tijd is

de oefeningen bestonden uit

jumping jacks

sit ups

russian twist

mountain climbers

pinguin ( happy feet)

leg raisers

crunches


Dat was het laatste gedeelte van de ochtend en ik heb behoorlijk gezweet, waarschijnlijk ook omdat we door het weer binnen moesten, het leuke was wel dat Marco alles al klaar had gelegd voor ons, wat ik vreselijk lief vind  en het leuke vind ik ook dat hij dus gewoon mee doet, dus net als ons afziet maar ondertussen toch ook ons in de gaten houd.

Kortom het was weer een goede morgen deze ochtend en het was genieten zeker na afloop de zonnebank die ik even had geboekt voor het geval dat ik geen zon meer zou zien deze week.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten