donderdag 12 augustus 2021

kamperen dag 2


 De camping heet Vogelenzang ik noem het het slakken paradijs. Een bijzondere camping, het snel kunnen plassen veldje voor de senioren is zo tot nog niet, je kan er heel erg privĂ© in de vrije natuur the call of nature uitvoeren in de nacht.

Nadeel van zo’n senioren veld is wel dat er iemand behoorlijk ligt te snurken in de nacht. Heel bijzonder en ergens ook wel eer aandoenlijk. 

Vannacht ben ik een echte slakkenmepper geworden, ik zag het van Heleen die hardvochtig de slakken lanceerde en we hebben zelfs  een ziekenboeg gevormd, vannacht heb ik er ook een paar van mijn binnen tent geknikkerd  jong geleed oud gedaan zullen we maar zeggen,

De douche hier is geweldig gratis warm water en een losse douchekop gevolg je hoeft niet als een soort van krolse kip onder het water door te huppelen je kan gewoon blijven staan.. een gave. Heerlijk zelfs de toiletten zijn verwarmd. 

Bij het verlaten van de was ruimte stonden er een paar kinderen waarvan 1 kind iets weggooide, waarop een schattig jong meisje  van 5 jaar zei… hij gooide iets weg van een fiets van zijn fiets… waarop ik zei.. en jij bent een akelig klein klikspaantje. Ik ben een echte kindervriend blijkt wel, het is een gave . 

De ochtend rituelen op een camping geeft toch een heel ander beeld van de mensheid, ik begrijp nu waarom mensen steeds groter willen wonen de rest van het jaar, 3 weken op elkaars lip op nog geen 2 vierkante meter met kinderen ik vind het dapper… diepe bewondering voor deze ouders.. en dat ze dan ook nog bij elkaar blijven en van hun kinderen blijven houden.. ik ben er van onder de indruk . 

Het ontbijt was stevig gebakken ei met veel groente en kaas en broodjes. Ik denk dat ik genoeg heb voor de hele dag. Maar het is lekker allemaal. 

Na het eten kregen we het gesprek over Corona en vrijheid, het blijkt dat het heel verschillend beleefd is, ik had bijvoorbeeld omdat ik minder voor de klas stond het gevoel dat ik, ondanks dat ik niet reizen kon, juist het gevoel dat ik meer vrijheid kreeg, Heleen had het tegenovergestelde omdat ze nog zo weinig had werd haar dat ook afgenomen, wat natuurlijk heel jammer is dat gevoel.  

Toch mooi om te ontdekken dat je dingen op verschillende manieren ervaart. 

De middag hebben we doorgebracht in Haarlem, waar ik slakken meppers heb gekocht  en nog wat andere dingen bij de Action, je moet wat als in Haarlem niets te vinden is. Wel op een prachtig terras gezeten waar een msn rondliep die liet horen dat hij de stem was van ons, ik was niet zo onder de indruk hiervan.

Op de terugweg besloten we om nog ff langs de kringloop te gaan, beste besluit ooit.. daar kwam ik 2 prachtige zilveren doosjes tegen en een prachtig mini beeldje waar ik super mij mee ben, zo gaaf. 

Daarna op de camping wat gedronken bij het zwembad totdat de hemel openbrak wat een water komt er uit zo’n wolkbreuk.. maar wat gezellig dit, wel jammer dat je bij de tent tot de ontdekking komt dat je dus je tent niet dicht hebt gedaan en de droge handdoeken etc weer nat zijn.. dat heet kamperen en dat is leuk …… zegt men 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten