woensdag 14 april 2021

van muurzit naar kikkersprongen

 


Eindelijk kon ik weer een keer sporten bij de sportschool. Natuurlijk had ik zondagochtend nog wel even heel snel mijn best gedaan en gesport omdat ik vond dat ik dat moest doen, en dat is en blijft lekker.

Maar gelukkig kreeg ik maandagavond onder de bezielende leiding van Jürgen een lesje in de buitenlucht.

Het was wederom gezellig.  dit keer maar met 2 personen met als gevolg dat je dus meer op elkaar bent aangewezen en je dus ook meer lol hebt.

We begonnen met 3 minuten wallsitt, en dat kon ik, ik was zo blij dat me dat lukte, omdat ik meestal na 1 minuut denk ik ga dood.. dus daar was ik superblij mee

Daarna kregen we drie rondes van 15 en 20 met kb, 15 squats en daarna 20 lunches, 10 per been

Uit ervaring weet ik dat ik de squats voor mijn gevoel steeds beter doe, ook veel dieper  en dat de lunches mij heel veel tijd kosten mede omdat ik weet dat mijn rechterbeen wat meer tijd nodig heeft voordat mijn hamstring zegt okey ga maar tot aan de grond met die knie.. dat duurt ff.. maar het lukt altijd wel.

Dus dat was al een wat tijdrekkend geheel. Gelukkig kon mijn sportmaatje daar wel de lol van inzien want hij kon dan lekker gewoon rusten.

Daarna mochten we 3 minuten planken, ik heb dat gered tot 2 minuten, na toen wilde het niet meer en ben ik maar op mijn knieen verder gegaan.


Daarna kwam de oefening 15 push ups, en 20 schouderklopjes. dit dus weer 3 rondes

De push ups, ik had het zo goed onder controle voor de lockdown ik ging als een speer en nu na 1x denk ik. doe maar niet.. liever niet nu.. mag ik gewoon niets doen aub.. dus dat is wel even andere koek.

Komt misschien ook omdat ik nu aan het oefenen ben met mijn armen dichter bij mijn lichaam te zetten en niet meer bijna buiten het matje.

Na deze oefening kwam de volgende oefening voor de schouders, dat was met kb eerst aan de voorkant omhoog vanuit je heupen naar de schouders,  20 keer en daarna 20 x naar boven. 

Ik had dus de mazel dat ik 2x 6 had wat eigenlijk niet echt lekker werkt, maar wel beter is voor je coördinatie.

Dit moesten we 4 x doen en dat was afzien.. maar niet wetende dat de hel nog ging komen.

De volgende sessie bestond uit oefeningen voor de tri en bi ceps, dus een kb voorlangs omhoog, en daarna de volgende achter je hoofd.. dit ook 20 x. en ik was kapot hiervan dat is best pittig.

Als afsluiter kregen we ongeveer 50 meter kikkersprongen heen en terug.. en dat is zwaar, je benen zijn al verzuurd van het muurzitten en alle andere oefeningen en dan komt dit er ook nog even bij.. 

maar goed we hebben dat volbracht. en het was heerlijk om dit te doen. 

En gelukkig de volgende dag geen spierpijn, al merkte je wel dat 45 minuten eigenlijk veel lekkerder is dan 30 minuten omdat je net iets meer kan doen en dus intensiever kan trainen.

Mijn dank is dan ook weer groot aan Jürgen van Fitness club Nederland, alphen aan den Rijn beter bekend als JAWI.. 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten