vrijdag 9 april 2021

brug.....

 

Omdat mijn kroon er regelmatig uitvalt en ik dus weer naar de tandarts moet om hem vast te laten zetten,  had ik uiteindelijk maar besloten om een brug te laten plaatsen, dit omdat het gewoon niet meer leuk is, dat je hem steeds moet laten vastzetten.

Bij het regelen van de afspraken liep het al steeds gek, steeds als ik een afspraken reeks had, dan moest het weer veranderd worden omdat mijn rooster weer eens werd omgegooid, leve de corona.. en het onderwijs.

Maar goed ik had iets van, het moet nu maar eens gebeuren, dus vol goede moet ging ik afgelopen donderdag naar de tandarts, want, oh gruwel er moest een kies worden getrokken, anders kon het niet, dus tja dan heb je geen keus..  ik heb altijd iets van dat wat ik nu nog heb wil ik houden,, maar soms heb je dus geen keus. dus dit is iets wat er gebeuren moet.

Dus ik ben vanuit mijn werk naar de tandarts gelopen, wel een wat langere route maar ja dat maakt niet uit natuurlijk ik hou van lopen en loop graag dus nu ook.. ik wandel wel geen probleem.. Onderweg kwam ik mijn zorgenkind tegen, een leerling die het behoorlijk lastig heeft maar wel heel goed zijn best doet om zijn hoofd boven water houden, dus ik heb een heel stuk met hem opgelopen en gepraat, hij begon te stralen zo mooi om te zien, ik denk dat we een wedstrijdje deden omdat ik ook straalde. ik word altijd blij van dit soort ontmoetingen. dus helemaal geweldig.

Aangezien ik dus ruim op tijd was, besloot ik dan maar rondjes te blijven dwalen door de buurt van de tandarts, omdat ik op die manier mooi de gemiste kans van afgelopen maandag recht kon trekken. dus ik kon mooi zorgen dat ik toch op 82% zou komen en dan hoefde ik vrijdag nog een stukje te lopen, naar school en terug en dan is het klaar.. dan is het geregeld wederom 100% gehaald en dus ook meteen weer een bon van 250 punten en dus bijna weer een pathe bon.. dat is lekker sparen dat is op zeker.

MAar goed aangekomen bij de tandarts, mocht ik vrijwel meteen doorlopen, maar eerst hebben de assistent en ik nog even snel een paar afspraken verzet en zou het sneller gaan dan we hadden verwacht. dus ik zou dan binnen een maand weer een geweldig gebit hebben. 

Ik nam plaats in de stoel, en mijn tandarts begon eens te kijken, en nog eens te kijken, hij tikte wat etc en vroeg me of ik ook pijn had, nou nee dus..  het eerste wat hij zei was, even overleg met jou..  wat wil je gaan we nu toch trekken of gaan we wachten totdat de kroon weer los zit, zoals het er nu uitziet blijft hij nog wel een tijdje zitten en ik vind het zonde om nu hij nog intact is om hem dan te trekken, dus volgens mij kunnen we beter dit nog even uitstellen als jij het goed vind.. voor hetzelfde geld blijft hij nog 5 jaar zitten dus waarom nu dan het hele gebeuren te starten. 

Ik keek hem aan en begreep ineens waarom ik bij hem als patiënt ben. normaal zou men zeggen trekken en kassa maar hij dus niet. hij zei heel simpel, ik zou het dus niet doen.. nu nog niet.. 

Wat verbaasd stond ik op en dacht, okey,  dan niet. zei nog wel tegen hem dat hij best de rekening mocht sturen omdat ik vind dat hij toch zijn tijd vrij had gemaakt en hij had een heleboel patienten kunnen helpen, waarop hij meteen zei, nee hoor er zijn zoveel mensen die afzeggen dus dit is prima, liever zo dat je blij bent en tevreden dan dat we iets gaan doen wat nog niet is.. 

Meteen zei hij, wacht even, dus hij riep naar zijn vrouw de mondhygiëniste of ze nog tijd had om meteen ook mijn mond te doen en tanden schoon te maken, zodat ik niet tot 10 mei hoefde te wachten.. 

dat kon, die had tijd als ik even wachtte, dus dat heb ik gedaan

gevolg geen getrokken kies voorlopig, wel plannen om toch iets meer te doen dan alleen die ene brug, leve de corona, je houd toch maar mooi geld over,  en een schoon gebit. dus ik super blij..

Kortom het was een dag met verrassingen. en het maakte dat ik super blij naar huis liep.

Meteen wat plannen bedacht om toch op koningsdag en op de zaterdag voor Pinksteren nog twee etappes van het Pieterpad te lopen zodat ik  ook de vechtstreek afgerond heb..  al ga ik nu wel even van de route af, even een stukje route lopen die eigenlijk later komt. maar als ik in de mei vakantie loop dan  haal ik dat in, dan loopt het goed.. en aangezien ik wil proberen in de meivakantie 6 etappes te lopen denk ik dat ik boekje 1 uit heb voor de zomervakantie waar ik dan ook nog lekker veel kan lopen, want zoals het er nu naar uitzie..  is het nog niet zover dat ik in de zomer naar mijn geliefde steden kan en niet naar  Erwin in london.. maar goed wie weet als ik mag kan ik altijd nog een weekeinde op en neer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten