maandag 26 april 2021

rondje Zegerplas

 

Omdat ik toch de tocht van afgelopen zaterdag een beetje moest uitlopen begreep ik van Nico en Paulien had ik al bedacht dat ik maar even een klein stukje moest gaan lopen, iets van een klein rondje, dit om de spieren soepel te houden.. Dat dat ook gewoon kan door een dag in bed te blijven, dat bedacht ik me pas later.

Een leerling van vroeger en inmiddels een vriend vroeg mij of ik zin had om met hem een rondje te gaan lopen, dus twee vliegen in 1 klap, ik heb mijn uitloop rondje en meteen goed en aangenaam gezelschap. 

Dus om half 1 ging ik richting de afgesproken plek. Onderweg zag ik nog een aantal meeuwen die hele grote waar een ieder een hekel aan heeft druk aan het vechten met elkaar. Er waren het er 3 en twee waren in een gevecht en ik zag meteen het bekende spreekwoord war 2 honden vechten om een been ( even voor de goede orde dat is een ander woord voor bot, ik dacht vroeger dat het ging om een heel been) loopt de derde er mee heen.. In dit geval vliegt de derde er mee heen, maar helaas was waar het om ging te zwaar, dus de vogel die de prooi had bemachtigd ging dat meteen weer verdedigen. Dit schouwspel heb ik op een afstandje gade geslagen en ontdekte dat de prooi bestond uit een jong eendje die de meeuw uit het water bij zijn moeder had weggehaald.... even slikken dat wel maar ik besef ook dat dat de natuur is... 

Ooit heb ik een moedereend zo achter een grote meeuw aan zien vliegen en bijten dat de meeuw op de vlucht sloeg, ik dacht nog. wow die moeder laat zich niet het kaas van het brood eten. in dit geval dus haar jonkies pakken..  mooi om te zien hoe de natuur eigenlijk in elkaar zit, al is het vaak voor ons als mensen zielig, het is wel zoals het is.. 

Maar goed doordat ik dit schouwspel had gade geslagen besefte ik me dat ik dus moest gaan opschieten.Gelukkig kwam ik precies op het afgesproken tijdstip aan en kon ik meteen samen aan de wandeling beginnen.

We hebben heerlijk gelopen en gekletst over van alles en nog wat. Natuurlijk ben ik met hem naar het verborgen altaartje gegaan, en ineens wist ik ook waarom ik hem zo waarderen kan, tot dusver is hij de enige die het meteen ziet. zijn oog voor detail is uniek goed. en  aangezien ik dat zelf ook heb was het logisch dat we nog steeds contact hebben.

Ploeterend door toch weer een stuk moe zand, kwamen we langs een standje waar je koffie en thee kon kopen dus dat hebben we gedaan en daarna nog lekker door gepraat samen,

Na een klein uurtje zijn we beiden weer naar huis gegaan. en leve het voorjaar er zijn weer genoeg plekjes om naar het openbaar toilet te kunnen.. nadat ik de hele ochtend al thee had gedronken..  en die ene kop thee er nog bij, zijn ook altijd van die bakken thee. moest ik inmiddels wel even luisteren naar de roep van de natuur.

Nadat ik nog wat boodschappen had gehaald voor de toch van dinsdag ben ik lekker naar huis gegaan en daar relaxt gekeken naar onder andere het programma de Cube een geweldig leuk programma alleen ik trek Gorden slecht.. die hadden ze dit niet moeten laten presenteren.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten