maandag 5 april 2021

schoenen, vet. föhn.... gedoe


 Nieuwe wandelschoenen gekocht, mede omdat die ik vorig jaar had gekocht wel echt versleten zijn bij de bal van de voet. ik merk het als ik lange afstanden loop.

Nu heb ik dan andere schoenen van echt speciaal leer, en dat vraagt ook om een speciale behandeling. namelijk heel erg invetten met een speciaal soort vet, dit soort vet dan met de fohn verwarmen zodat het wegtrekt en helemaal het leer in trekt zodat je schoenen helemaal verzadigd zijn en dan zijn ze helemaal water dicht. dan kan er geen water bij. en ik  zei de gek geloof dat. 

Dus toen ik terug kwam vanuit mijn etappe 3 en 4 van het pieterpad, ben ik snel deze wax/vet gaan halen en mijn schoenen natuurlijk meteen gaan invetten,  dikke laag. en daarna konden ze in de oven volgens vriendin Susan op iets meer dan 30 graden.. dus ik naar mijn oven maar ja die ging niet lager dan 50 graden dus dat ging niet. dus de fohn gepakt en daar mee aan de slag.

Ik geef het toe, ik gebruik mijn fohn eigenlijk nooit, ooit gekocht in  een vlaag van verstandsverbijstering omdat ik dacht je moet je haar fohnen na het douchen maar het blijkt dat ik zeer gemakkelijk haar hebt dat snel droogt aan de buitenlucht van binnen dus waarom dan moeilijk gaan doen. maar de fohn heeft al een paar keer op de nominatie gestaan om weg te gooien maar toch nog maar niet voor je weet het nooit..
en nu kwam dat dus van pas.

Dus ik de fohn op de ingevette schoenen gedaan en het klopt het vet trekt helemaal in de schoon, het is gaaf om te zien. en ook heerlijk om te weten dat ze dus hopelijk waterdicht zijn, al moet ik bekennen dat het niet werkt op de stoffen gedeeltes dat blijft nog steeds wat vettig ogen maar ik weet na de eerste bagger tocht door de natuur zal dat ook wel over zijn,. dan zal er zweet, zand etc in gaan zitten en dan heb ik prima schoenen om op te lopen.

Het lijkt er op dat ik inmiddels ene echte wandelaar aan het worden ben... ik heb al een speciale wandel rugzak, nu al speciaal ingevette wandelschoenen, begin de kneepjes van het vak ook te leren kennen.. dus ik denk dat ik het goed ga doen 

op naar de eerste bijzondere wandeling op 3 mei.  en daarna 3 etappes van het Pieterpad die behoorlijk pittig schijnen te zijn. zeker etappe 5 en 6. onderweg nergens iets te eten etc. dus alles meenemen en etappe 6 is erg lang ongeveer 27 kilometer maar ach ik red dat wel. ik heb tenslotte alle tijd en als het niet lukt de derde dag dan sla ik hem toch gewoon over ook geen probleem lijkt me.
dan doe ik deze etappe later wel.. maar het al bedenken en het gaan dat is al helemaal uniek, en ik heb wel besloten o gruwel om gewoon te proberen om om uiterlijk half 9 te beginnen met wandelen. dit alleen al om te voorkomen dat ik anders zo laat terug ben.. en als ik de tijd heb, heb ik ook geen haast gevoel en dat is ook wel lekker


Geen opmerkingen:

Een reactie posten