maandag 12 april 2021

Iron fist ( netflix)

 

Het duurde even voor ik deze serie ontdekte uit de Marvel serie, maar ik ben om.. hij is geniaal vind ik, de recensie hieronder ben ik het niet mee eens, maar ook daar ben ik niet vies van. ieder zijn mening.

ik zit in ieder geval vreselijk te genieten van deze serie en elke avond verheug ik me erop als ik in bed lig om weer een aflevering te mogen kijken..  kortom voor liefhebbers van Marvel films, van actie films, met vechten is dit een aanrader.

recensie van de serie

De vierde samenwerking tussen Netflix en Marvel wordt neer gemept door critici, en op handen gedragen door fans. Iron Fist is geen complete ramp, maar verraadt een ontstellend gebrek aan voorbereiding.

Gebaseerd op een comic uit 1974, vertelt de dertiendelige serie Iron Fist het verhaal van Danny Rand, zoon en erfgenaam van miljardairs Wendell en Heather Rand. Danny zou samen met zijn ouders zijn omgekomen in een vliegtuigcrash boven de Himalaya, maar op een dag staat hij blootsvoets aan het onthaal van Rand Corporation om zijn identiteit en nalatenschap op te eisen. Mooi niet, is de reactie van Rands huidige bazen Ward en Joy Meachum - ooit Danny's beste vrienden. Zij zien slechts een oplichter en zelfs een gek.

De kerel, die gezwind over auto's wipt en elke boeddhist uit de sokken mediteert, beweert de 'Immortal Iron Fist' te zijn, bewaker van de poort naar het mythische K'un-Lun en gezworen vijand van De Hand? Yeah, right.

Net nu Netflix een knop heeft gemaakt die u toelaat om de titelsequentie van een reeks te skippen, zal u tijdens het bingen van Iron Fist af en toe wensen dat er een knop was om ongestraft een hele aflevering te skippen. Iron Fist, zoveel is duidelijk, is een mislukking.

De show lijkt voor de vuist weg gemaakt, is vaak archislecht in scène gezet, houdt voor elke geslaagde vechtsequentie een misser achter de hand en veegt zelfs koudweg zijn voeten aan de finale. Het pleit verder niet voor Netflix en Marvel dat ze angst(vall)ig doof bleven voor de roep om komaf te maken met whitewashing: het casten van blanke westerlingen in de rollen van raciaal en etnisch verschillende helden.

Finn Jones is niet helemaal onbeduidend, maar eerder anachronistisch als blanke rijkeluiszoon die het tot gevaarlijkste levende wapen in de kungfuwereld mag schoppen. Hij wordt sowieso ook overvleugeld door Jessica Henwick in de rol van Colleen Wing - een in Japans vechten onderlegde deerne die Danny tegen haar boezem drukt.

Niet allemaal slecht

Dat gezegd zijnde, is de ramp niet zo groot als de critici met de gemeenste pen ervan maken. De eerste twee afleveringen bijvoorbeeld, koeltjes geregisseerd door veteraan John Dahl, spinnen onderhoudend een web van malafide tegenstand rond Danny. En soms is het smullen van de overacting waarmee de slechteriken worden neergezet: David Wenham geniet zichtbaar als de (on)dode vader van Ward en Joy, net als Wai Ching Ho in de rol van Madame Gao, de sinistere incarnatie van De Hand.

Maar laten we toch maar hopen dat The Defenders (september), waarin Iron Fist samen met Daredevil, Jessica Jones en Luke Cage de misdaad in New York bestrijdt, een pak beter is.

Marvel's Iron Fist.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten