dinsdag 27 december 2016

tweede kerstdag

Dit is de dag dat ik altijd met vriendin Heleen wat ga ondernemen. Heleen is dan ook alleen omdat Ayaz moet werken, ik heb de familieverplichtingen achter de rug... Dus ik kan nu doen wat ik leuk vind, natuurlijk geniet ook erg van de kerst met de familie, mede omdat ik het zo leuk vind samen te zijn, zo gaaf vind te zien hoe veel we om elkaar geven en te ervaren dat er een plek is waar we samen zijn.

Vandaag eerst lekker uitgeslapen, soms moet een mens wat.. heerlijk lang in mijn witte bed gelegen, het gevoel van een witte kerst was duidelijk aanwezig dit keer. Daarnaast rustig opstaan, lekker een karig ontbijt, omdat ik weet wat nog allemaal gaat komen aan eten etc.. dus nu me maar even in gehouden.... 

Om half 12 richting de bank gelopen om alvast wat geld te pinnen voor de zwarte markt, om daarna vriendin Heleen op te halen. Het leuke is ik heb niets nodig, maar toch weet ik dat ik zeker met een geurtje thuis kom en verder zie ik het wel wat er  zoal nodig is.

Dus ik was erg vroeg bij Heleen om haar op te halen. Onderweg hebben we heerlijk zitten kletsen en te genieten van alles. We hebben zo zitten praten dat we zelfs een afslag zijn gemist.. maar dat was niet erg.. we konden zo terug naar de goede afslag.

Op de zwarte markt heerlijk weer mijn geurtje gehaald, daarna nog even een nieuwe beschermplaatje voor mijn telefoon gehaald. Lekker wat dingen gekocht voor school, voor oud en nieuw bij vrienden, wat leuke dingen voor mezelf. Toch nog twee vogeltjes gevonden voor mijn kerstboom, die er maar heel even in hebben gezeten. Daarnaast prachtige broeken gezien maar helaas is mijn maat te gangbaar met als gevolg dat ze dus allemaal al uitverkocht waren.. Ja maatje petit. maar ja dat ben ik inmiddels wel ontstegen om eerlijk te zijn.

Nadat we nog even lekker hadden gezeten in het cafe klein mokum met live muziek. wat ze beter niet hadden kunnen doen, zijn we terug gegaan naar het wonderschone Alphen.
Eerst even snel langs mijn huis om daar nog wat eten op te halen dat mee moest naar  het etentje bij vrienden Lisette en Ivan, om daar tweede kerstavond door te brengen.

Het was er erg gezellig, heerlijk zitten te praten, een prachtige boom, vol met zilveren versiering, maar ook twee zwarte vogeltjes die ik nog niet heb. dus ik zo  steeds die neem ik mee in de loop van de avond.. Niet gedaan natuurlijk maar ze wel snel uit de boom gehaald en verstopt, kijken hoe lang het duurt voordat ze het door hebben...

Rond half 11 naar huis terug.. en ja hoor, de boom begon te irriteren.. gek is dat de kerst is voorbij. en hij moet het huis uit.. dus ik  begon even met de kerststal op te ruimen en voor ik het wist was de hele boom leeg .. nou dan kun je beter doorpakken en meteen ben ik door gegaan en heb ook meteen maar de boom ingepakt, de kerstkransen van de deur gehaald, alles weer in de schuur geborgen en bedacht volgend jaar misschien toch maar vast in november op gaan zetten....

Kortom het was wederom een mooie en goede kerstdag...
Verheug me nu al op oud en nieuw.
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten