woensdag 21 december 2016

kerst met de isk

Gistermiddag mocht ik al gast aanwezig zijn bij de kerstmaaltijd van de ISK. Er was nog een kleine kans dat dit niet door zou gaan, maar ik had geluk, heel erg geluk, omdat ineens bleek dat de docent waar ik voor in moest vallen, toch op school was. Ik blij dan kon ik toch naar mijn kerstetentje met de isk. Dit zijn toch voor mij hele kostbare uren. Ik wil bij ze zijn, mede omdat ik ze toch les geef, en ik ze meer heb dan welke klas ook.

Gelukkig kon ik aanschuiven en  kon ik genieten van allerlei hapjes uit de Syrische, de Duitse, de Marokaanse, thaise en Chineze keuken.. Het was heerlijk. Het was veel vegetarisch bij en dat maakte het extra leuk voor mij. Natuurlijk zat er soms iets bij dat niet helemaal overeenkomt met mijn smaakpuppilen maar dat mag de pret niet drukken.  Een cake met rozenwatersmaak is niet iets wat echt mijn ding is maar het is gewoon wel erg lekker om te proeven.

Het viel me op dat heel veel eten wel anders was dan je gewend bent. Twee dingen wat ik kende waren  pannenkoeken en natuurlijk de heerlijke sushi, dezen waren handgemaakt en lekker. Zeker ook omdat de saus die erbij was lekker was, niet de traditonele soja saus.

Tijdens het eten werd er eerst een aantal kerstliedjes gezongen, natuurlijk het prachtige lied van John Lennon Imagination daarna oh Dennenboom, erg leuk.. 

Een aantal leerlingen gingen vertellen over hun kerst in hun land, heel bijzonder om dit te horen, zeker omdat het niet in alle landen dit gevierd word zoals wij in Nederland doen.

Er werd een powerpoint getoond waarop de leerlingen hun kerstwens lieten zien. Er was een wens bij waar ik erg om lachen moest, namelijk maak alle domme mensen slim.

Wat ik ook erg gaaf vond en ontroerend was dat de leerlingen vooral vroegen om vrede in de wereld. Dat ze wensten dat alle families bij elkaar mogen komen en zijn. Het was aandoenlijk en mooi

Aan het einde vroeg een jongen uit Syrie aan ons of hij een nummer mocht laten horen die hem erg raakt, een nummer over liefde.... een aanrader om dit hele nummer te beluisteren en te zien, het is heel indrukwekkend en zo van deze tijd...
 

Aan het einde werd natuurlijk met elkaar opgeruimd en dat wat over was werd keurig opgeborgen en voor de volgende dag bewaard. Het was een heerlijk feestje dit en erg leuk ook. Zo blij dat ik er bij kon zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten