zaterdag 10 december 2016

nu is hij een engel geworden

Afgelopen maandag bereikte mij het bericht dat een oud leerling uit de isk vermist was. Op Alphen.nu stond een hele beschrijving dat het kennelijk een hele bewuste stap was om te verdwijnen. Hij had zijn boeken op school ingeleverd, hij had zijn baantje opgezegd, hij had afscheid genomen, zich laten uitschrijven uit zijn school....
 
 Deze foto is van Drago toen hij nog bij mij in de klas zat.

Het was een prachtige leerling die lol had in het leven, soms ook wel wat zwaarmoedig was, maar hij was wel een leerling van hemelhoog en tot dodens toe bedroeft. Een bijzondere jongen.
Hij zat trouwens ook in een klas waar hij erg goed paste en zijn mede leerlingen waardeerden hem ook enorm. Het was ook een slimme jongen weet ik nog. 

 Toen hij van school was ben ik hem ooit nog een keer bij de kringloop tegengekomen en hij was meteen weer helemaal vriendelijk en blij. Kortom ik was erg verbaasd over het bericht wat ik las op het internet.. maar het houd je wel bezig dat zeker.


Afgelopen donderdag kwam het bericht dat men Drago zijn lichaam had gevonden, note bene vlak bij mij in de buurt. Ik werd er akelig van, soms denk ik, ik zou zo graag willen dat mijn armen langer waren, dat ik hem nog was tegengekomen dat ik nog met hem had kunnen praten of wat dan ook.. maar dat heeft niet zo mogen zijn. Hij heeft  de keus gemaakt dat hij een engel wilde worden.
Hoe moeilijk dit ook is, ook voor zijn oud klasgenoten die toch de weg naar mij vonden met de vraag of het echt zo is, die me mailden en appten omdat ze antwoorden wilden. De weg is er gelukkig nog steeds ze komen en vragen..... dat geeft me ook een gerustgesteld gevoel dat ze hoe dan ook komen als er wat is of als ze vragen hebben

Ik kon het niet laten om een flard te schrijven hierover...

hij wilde een engel worden
 geen woorden meer om te vertellen
wat hij voelde
zijn taal was niet toereikend genoeg
om te zeggen 
dat hij niet meer verder kon
de eenzaamheid 
gevangen in zijn ogen
die hem de keus lieten maken
eenzaam ergens 
waar niemand hem zou vinden
nam hij het hef in eigen hand
om zo een engel te worden
in het voor hem 
beloofde land
( voor Drago... die naar ik hoop de engel is geworden die hij hoopte te zijn, hoop dat hij 
nog even een keer naar me zwaait van waar hij nu mag zijn)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten