zondag 25 december 2016

Kerst in Sappermeer

Nadat ik gisteren natuurlijk om 19.00, okay iets voor 19.00, mijn kaarsje in de vensterbank had aangestoken. Daarna mijn pakjes had uitgepakt die ik had gekregen van een lieve sportvriendin. Heb zitten te snikken bij All you need is Love, heerlijk het ruimt zo lekker op van binnen, en soms moet er wat water langs stoffige stukjes in je hart. All you need is love is daar ideaal voor.. 
Daarna nog even lekker zitten te kijken naar de achterstallige opgenomen series en films etc.. nog lang niet alles gezien maar daar is de vakantie ideaal voor.

Niet al te laat naar bed, ik moet tenslotte vandaag naar Sappermeer, om de kerst te vieren met mijn dierbaren, met mijn moeder van 81, met mijn broer, schoonzus, en mijn neefje en nichtje. Kortom het is een bijzondere dag. Vorig jaar heb ik een nieuwe lijn ingezet, om het elk jaar ergens anders te vieren. Vorig jaar was het in Alphen aan den Rijn, dit jaar in Sappermeer, dat jaar daarop in Musselkanaal, dan weer in Alphen aan den Rijn, in de hoop dat we zo heel lang kunnen volhouden. Misschien komt er een dag dat de reizen voor mijn moeder te zwaar gaat worden, dan zullen we dus in Musselkanaal zijn met kerst maar het is prima zo en goed. We kunnen het nu nog

Gistermiddag natuurlijk de stoofpeertjes gemaakt via het recept van vriendin Laura, terwijl ik ze aan het schillen was, altijd 1 per persoon, bedacht ik me dat ik terwijl ik 4 extra schilde, dat het veranderd in het leven, vroeger gaf mijn moeder me van alles mee voor thuis, nu denk ik aan haar en schil 4 extra stoofpeertjes voor mijn moeder zodat ze op tweede kerstdag ook nog wat lekkers heeft... Hoe kan het leven veranderen en hoe kan het zomaar ineens anders. Natuurlijk had ik vanuit de kerstgedachte mijn buuf nog snel even een stoofpeertje gebracht omdat ze een hele zware nacht heeft gehad met haar werk.

De rit naar Sappermeer, via de polder, duurt toch gauw nog even 2 en een half uur. Zeker als er heel veel mensen onderweg zijn naar hun schoonfamilie etc, en die geen zin hebben, die rijden zo langzaam.. zo traag. 80 waar ze 130 mogen.. dat er niet meer ongelukken zijn gebeurt is een wonder. Regelmatig moest ik op de remmen. Maar we zijn veilig aangekomen en ook terug gegaan.

Bij aankomst stond mijn neef van 19 jaar al te springen in het huis, mijn broer kwam meteen naar buiten en was helemaal blij. Zo ook mijn schoonzus en nicht van 17. Het was echt een warm gevoel om daar aan te komen. Nadat ik iedereen natuurlijk had begroet, heb ik snel de cadeautjes onder de boom gelegd, en even gekeken naar de boom waarin vele ballen hingen die ik vorig jaar aan mijn neef had gegeven omdat hij 18 was geworden. Hij was er zo blij mee en dat bleek nu ook wel, hij had bijna alle ballen in de boom hangen en op de ballen van schoolbordenzwart geschreven Harry bedankt voor de ballen..

Moest er om lachen, zo spontaan en zo leuk. Natuurlijk was de eregast van het feest ook op tijd, Mijn moeder met de taxi gekomen en die genoot al bij binnenkomst. Zeker ook toen ik zag hoe mijn neef haar omhelsde en heel hard riep OMA.  Geweldig

We hebben even zitten praten met koffie en taart, om daarna lekker aan tafel te gaan met soep en brood, en later om ons laag zittend lekker te eten van diverse hapjes met broodjes en toastjes. het was echt genieten.  Natuurlijk werden de cadeautjes uitgepakt, ik kreeg een prachtige scheurkalender met spreuken van Boedha en een Boedha sleutelhanger, en een enveloppe met inhoud. altijd leuk zo in deze dagen.
Verder waren mijn familie ook erg blij met hun cadeautjes die ik had uitgezocht, zeker het memorie spel met foto's van de familie en ons gezin.. dat is eerst uitvoerig bekeken.

Rond 19.00 heb ik de terugreis aanvaard en het schoot lekker op, het was heel rustig onderweg, en door de polder kan je dan behoorlijk hard scheuren dus ik was na 2 uur rijden weer heerlijk thuis
Wat een mooie dag was dit met de familie, zo warm en vertrouwd. Genieten. dit is zoals kerst hoort te zijn.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten